4. Betonreparatietechnieken

Afhankelijk van het type schade wordt een keuze gemaakt uit de volgende betonreparatietechnieken:
 

4.1 Handmatig repareren van beton
Reparaties aan beton worden vaak handmatig uitgevoerd.Het betonreparatiemateriaal wordt dan met behulp van een troffel op zijn plaats gebracht. Handmatige betonreparaties kunnen met verschillende reparatiematerialen worden uitgevoerd: epoxy mortels, epoxy troffelmassa's, PCC-mortels en cementgebonden gietmortels.
 

 

4.2 Injecteren van beton / betoninjectie
Om lekkage via scheuren in wanden en vloeren tegen te gaan en om gescheurd beton weer aan elkaar te ‘lijmen’, is het injecteren van beton vaak de meest geschikte methode. Omdat de oorzaak en de aard van de scheurvorming in beton nogal kunnen verschillen, zijn meerdere typen injectiemethoden en injectievloeistoffen ontwikkeld.

Het hogedruk injectiesysteem
Het lagedruk injectiesysteem
De injectievloeistoffen

 

4.3 Betonspuiten
Spuitbeton wordt al lange tijd toegepast. Circa 100 jaar geleden is spuitbeton in het buitenland ontwikkeld voor toepassing in de tunnel- en bergbouw. In de mijnbouw werd spuitbeton toegepast om met name de hoofdgangen te versterken. In Nederland was dit de eerste kennismaking met spuitbeton. In de staal- en petrochemische industrie kent men al zeer lang de toepassing van vuurbestendig spuitbeton.

Het ‘droge’ betonspuitsysteem
Het ‘natte’ betonspuitsysteem
De spuitbetonmortel

Receive our newsletter-->
Receive our newsletter

Meld u aan voor onze nieuwsbrief