Beton onderhoud

Goed beton onderhoud is een belangrijk onderdeel van het voorkomen van betonschade. Betonschade komt bijvoorbeeld voor in de vorm van scheuren in het beton of afbrokkeling van het beton. Het is belangrijk om beton regelmatig schoon te maken. Zo moeten betonplaten bijvoorbeeld regelmatig schoongeveegd worden om te voorkomen dat het vuil geleidelijk in het beton trekt. Voor het schoonmaken van beton en voor de gladheidsbestrijding moeten echter wel de juiste middelen worden gebruikt om te voorkomen dat het materiaal beschadigt. Bepaalde materialen zorgen juist voor beschadigingen aan het beton die leiden tot het moeten uitvoeren van betonreparaties.

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijf

Beton Onderhoud

Beton onderhoudsmiddelen

Voor het schoonmaken van beton zijn niet alle materialen geschikt. Zouten en chemische middelen zijn slecht voor beton, zij veroorzaken en versnellen namelijk schade aan het materiaal. Betonschade kan verder ontstaan door onder andere schadelijke stoffen vanuit de lucht of vanuit vloeistoffen, ouderdom van het materiaal en een lekkage of brand. Betonschade kan worden hersteld, maar het is beter het beton goed te onderhouden. Betonreparaties kosten namelijk over het algemeen meer en nemen meer tijd in beslag. 

Betonschade herstellen

Mocht er schade zijn ontstaan aan het beton van bijvoorbeeld uw balkon, plafond of vloer, is het belangrijk dit vakkundig te laten repareren. Bij VBR, de Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven, zijn zelfstandige bedrijven aangesloten die zijn gespecialiseerd in:

VBR bedrijven kenmerken zich door gespecialiseerde vakmensen en jarenlange ervaring op het gebied van betonreparatie en betononderhoud. De meeste VBR bedrijven hebben wel meer dan 30 jaar ervaring, waardoor u zeker kunt zijn van vakkundige uitvoering van uw betonreparatie, beton renovatie of onderhoud. 

VBR bedrijven voor beton onderhoud en herstel

Is er schade aan beton in uw huis of pand ontstaan en bent u op zoek naar een vakkundig bedrijf in Nederland dat gespecialiseerd is in betonreparaties? VBR leden zijn gespecialiseerde, zelfstandige ondernemingen voor de onderhoud, reparatie en renovatie van beton en betonconstructies. VBR leden dragen bij aan de duurzame instandhouding van onze bebouwde omgeving. Ook voor het voorkomen van betonschade kunt u terecht bij een van de bedrijven aangesloten bij de Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven. Neem contact met ons op of met een van onze leden voor meer informatie over beton onderhoud bij u in de buurt.

Klik op één van de volgende links als u meer informatie over de techniek, de VBR of een bedrijf wilt selecteren

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijf


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief