Betoncoating

Betoncoating is de perfecte afwerking om vloeren en wanden te  beschermen. Welkom op de site van de Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven - VBR. Betonreparatiewerk moet goed gebeuren. Hieronder treft u een verklaring aan over betoncoating.

Betoncoating om te beschermen en/of te verfraaien

Onder betoncoating vallen alle producten en systemen die bedoeld zijn om beton te beschermen en/of te verfraaien. Met een betoncoating kan de indringing van schadelijke stoffen vanuit de lucht of vanuit een vloeistof worden verminderd of worden tegengegaan. Via het VBR kunt u op zoek naar gecertificeerde bedrijven. Wij bieden u onder andere meer informatie over: 

  • Beton coaten
  • Beton bescherming
  • Beton impregneren

Betoncoating

Bescherm uw beton

Het coaten van beton zorgt ervoor dat het betonoppervlak beschermd wordt.De betoncoating dringt in geringe mate in de ondergrond en wordt in meerdere lagen aangebracht. De laagdikte van de betoncoating bedraagt na uitharding  in het algemeen ca. 100 tot 200 mu. Een betoncoating bestaat uit: een bindmiddel, pigment, een vulstof en een oplos- of verdunmiddel. De meest toegepaste betoncoating wordt gemaakt op basis van polyurethaan, epoxy of acrylaat. Systemen voor betonbescherming zijn impregneersystemen, dampdoorlatende of afsluitende systemen, twee-componenten coatings en afdichtings- en slijtlagen. 

Betoncoating aanbrengen door specialisten

De keuze voor een betoncoating is afhankelijk van de belasting waartegen men wil beschermen en van het uiterlijk van het betonnen oppervlak dat men wil bereiken. De betoncoatings worden onderverdeeld naar de manier waarop de uitharding plaatsvindt in fysisch drogende systemen en in chemisch uithardende systemen. 

VBR-bedrijven adviseren u en maken de juiste keuze bij het beschermen van beton en het toepassen van de juiste betoncoating. Klik op één van de volgende links als u meer informatie over de techniek, de VBR of een bedrijf wilt selecteren.

VBR logo

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief