Betoninjectie

Welkom op de site van de Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven - VBR.
Hieronder treft u een verklaring aan over betoninjectie.

Waarom betoninjectie?

Betoninjectie past men toe om scheuren in beton te vullen en zo lekkage van wanden en vloeren te stoppen. Betoninjectie past men ook toe om gescheurd beton weer aan elkaar te ‘lijmen’. Omdat het doel van de reparatie en de oorzaak en aard van de scheurvorming nogal kunnen verschillen, zijn meerdere typen injectiemethoden en injectievloeistoffen beschikbaar.

Hoge- en lagedruk betoninjectie

Het hogedruk betoninjectie systeem wordt toegepast bij betoninjectie wanneer de harsen tot diep in de constructie moeten doordringen. Iedere scheur of holle ruimte in het inwendige van de constructie wordt daarmee volledig gevuld.

Het lagedruk betoninjectie systeem wordt toegepast bij betoninjectie van scheuren die vanaf het scheuroppervlak toegankelijk zijn. De injectienippels worden op de scheur gelijmd en de scheur tussen de nippels wordt aan het oppervlak afgedicht. Onder lage druk wordt de scheur via de injectienippels volledig gevuld. In de scheur reageren de componenten tot een vaste massa.

VBR-bedrijven zijn gespecialiseerd in betoninjectie. Klik op één van de volgende links als u meer informatie over de techniek, de VBR of een bedrijf wilt selecteren.

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijfSchrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief