Betonrot

De term betonrot wordt vaak gebruikt voor schade aan beton en betonconstructies. Beton kan na verloop van tijd tekenen van schade gaan vertonen, zoals scheuren in het beton of brosheid dat leidt tot afbrokkeling van het beton. Hoewel deze schade vanuit het beton komt, klopt de term betonrot niet.

Betonrot bestaat namelijk niet. Schade aan het beton kan komen door verschillende oorzaken, zoals bijvoorbeeld een lekkage of corrosie van de wapening in het beton. Het is erg belangrijk om deze schade aan beton te herstellen om de betonnen constructies te onderhouden. Bij VBR, de Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven, zijn verschillende bedrijven aangesloten die gecertificeerd zijn voor het uitvoeren van
betononderhoud en beton reparaties om schade aan beton te herstellen.

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijf

Betonrot

Betonrot bestaat niet!

Er wordt vaak gesproken van betonrot wanneer er schade zichtbaar is aan het beton in de vorm van bijvoorbeeld scheuren in het beton of afbrokkeling van het beton, maar betonrot bestaat niet! Beton kan namelijk niet rotten, zoals bijvoorbeeld hout dat wel kan. Wat is betonrot dan? Het is de wapening in het beton die corrodeert, waardoor het in volume toeneemt en de dekking op de wapening, dat wil zeggen de buitenste laag van het beton, wegdrukt. Hierdoor ontstaan deze onvolkomenheden in het beton die u aan de buitenkant kunt zien. 

Oorzaken schade aan beton

Betonrot wordt veroorzaakt door corrosie van de wapening in het beton, maar er zijn meer oorzaken van schade aan beton dat lijkt op betonrot. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Waterschade door een lekkage;

  • Gebruik van schadelijke middelen, zoals zouten en chemische middelen, om het beton schoon te maken of voor gladheidsbestrijding;

  • Brandschade;

  • Ook ouderdom van het materiaal kan leiden tot gebreken aan de buitenkant van het beton die vaak worden beschreven als betonrot.

‘Betonrot’ herstellen is belangrijk voor het onderhouden van het beton en de betonconstructie. Voor de betonrot reparaties middelen gelden strikte eisen, daarom laat u uw beton reparatie uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf voor betonvloeren repareren, betonrot in het balkon herstellen en nog veel meer.

VBR betonreparatiebedrijven

Aan het oppervlak van het beton is vaak te zien of er ‘betonrot’ is. Dit worden de uiterlijke kenmerken van een schade vorm genoemd. Iemand met veel ervaring kan aan de kenmerken vaak al zien wat er aan de hand is. VBR bedrijven hebben die ervaring. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in en gecertificeerd voor betonrot herkennen en het herstellen van betonschade. Betonreparaties kunnen worden uitgevoerd met behulp van verschillende technieken, zoals het inspuiten van scheuren in het beton, het coaten van het beton of het injecteren van het beton. Voor het herstellen van gebreken die lijken op betonrot kunt u contact opnemen met een VBR bedrijf voor betonrot behandelen en betonrot reparaties bij u in de buurt.

VBR-bedrijven hebben die ervaring. Zij zijn immers gespecialiseerd in het herstellen van ‘betonrot’! Klik op één van de volgende links als u meer informatie over de techniek, de VBR of een bedrijf wilt selecteren

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief