Betonspuiten

Welkom op de site van de Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven - VBR.
Hieronder treft u een verklaring aan over betonspuiten.

Bij betonspuiten vindt het mengen, transporteren, aanbrengen en verdichten van het beton in één keer plaats. Een groot voordeel van betonspuiten is dat er geen (bij rechtstreeks aanbrengen op beton) of slechts een eenzijdige bekisting nodig is.

Betonspuiten

Methoden van betonspuiten

Betonspuiten kan volgens twee methoden gebeuren: de droge en de natte methode.Bij de droge methode van betonspuiten wordt de droge mortel door middel van lucht door een slang getransporteerd en wordt pas bij de spuitmond water toegevoegd.

Bij de natte methode van betonspuiten wordt het water al voor het transport door de mortelspecie gemengd. Deze mortelspecie wordt met een slang verpompt. Bij de spuitmond wordt lucht toegevoegd om het beton te verspuiten op de ondergrond.

Toepassing van betonspuiten

Betonspuiten wordt zowel in infra- en waterbouw, de industrie en woning- en utiliteitsbouw toegepast. Deze toepassingen betreffen zowel betonreparaties waarbij de betondekking op de wapening opnieuw wordt aangebracht als het versterken van constructies. Betonspuiten wordt ook wel ingezet bij het maken van heel bijzondere vormen en voor het beschermen van staalconstructies (als brandvertragende laag) 

Leden van de VBR bieden de systemen voor betonspuiten aan, afhankelijk van de eisen die eraan gesteld worden. Klik op één van de volgende links als u meer informatie over de techniek, de VBR of een bedrijf wilt selecteren.

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief