Betonvloer Coaten

Uw betonvloer coaten is noodzakelijk als u wilt dat uw vloer lang mooi blijft. Een goede coating zorgt niet alleen voor een nette uitstraling, maar beschermt uw vloer ook nog tegen schadelijke stoffen. Hierdoor gaat uw betonvloer langer mee en blijft deze gevrijwaard van scheuren en andere beschadigingen. Uiteraard is het met de juiste materialen mogelijk om zelf uw betonvloer te coaten en hier adviseren we u dan ook graag over. Laat u het toch liever aan een professioneel over, dan staan de experts van een VBR-bedrijf bij u in de buurt voor u klaar om de klus te klaren. Duidelijkheid over prijs en aanpak staat bij onze winkels voorop, zodat u tijdens of na het project nooit voor verrassingen komt te staan.

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijf

Hoe gaat het coaten van een betonvloer in zijn werk?

Bij het coaten van een betonvloer wordt een beschermlaag aangebracht op het oppervlak. Een betoncoating bestaat uit een bindmiddel, pigment, een vulstof, hulpstof en soms nog een verdunmiddel. De uitharding of droging kan op verschillende manieren plaatsvinden, afhankelijk van het systeem dat wordt gebruikt:

  • fysisch drogende coatingsystemen;
  • chemisch drogende coatingsystemen.

Bij een fysisch drogend systeem droogt de coating meestal vrij snel. De vloer hardt uit doordat ofwel het verdunmiddel ofwel het water verdampt. Een fysisch drogend systeem is meestal een ééncomponentsysteem. Bij chemisch uithardende systemen vindt er een chemische reactie plaats tussen het bindmiddel en de verharder. Meestal gaat het hierbij om een tweecomponentensysteem. Het is ook mogelijk dat de chemische reactie plaatsvindt met vocht uit de omgeving of uit het beton zelf. Een betonvloer coaten gebeurt nooit zonder dat er eerst goed naar de vloer is gekeken. Zo wordt bepaald wat voor coatingsysteem het beste bij het beton past.

Betonvloer Coaten

Gevlinderde en ruwe betonvloeren coaten

De ene betonvloer is de andere niet. Iedere vloer verdient een eigen behandeling die bij het materiaal past. Het coaten van beton verschilt daardoor sterk per soort beton. Hoe zit het bijvoorbeeld met een gevlinderde betonvloer? Een betonvloer laten vlinderen betekent dat de bovenste laag wordt opgeschuurd en dat er een slijtvast materiaal wordt toegevoegd aan de toplaag. Deze machinale afwerking herkent u aan de wolkachtige uitstraling van de vloer. Een gevlinderde betonvloer coaten gebeurt met behulp van een epoxy vloercoating. Een ruwe betonvloer coaten behoort ook tot de mogelijkheden. Is uw ruwe garagevloer toe aan een opknapbeurt? Een epoxy coating is ook voor dit beton meestal de beste keuze en resulteert in een slijtvaste en weerbare vloer.

Een betonvloer coaten: prijzen en adviezen

Een betonvloer coaten, welke prijs is daaraan verbonden? Uiteraard verschillen de prijzen sterk afhankelijk van de oppervlakte, de gebruikte coating en de vloer zelf. De prijs van een vloercoating wordt per vierkante meter berekend, waardoor u van tevoren uit kunt rekenen hoeveel u ongeveer kwijt bent. Een betonvloer coaten, buiten of binnen: het is geen probleem voor de professionals van VBR. Neem voor prijzen en adviezen over de coating en behandeling van uw betonvloer contact op met een gecertificeerd VBR-bedrijf naar uw keuze.  

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief