Injecteren van beton

Welkom op de site van de Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven - VBR.
Hieronder treft u een verklaring aan over het injecteren van beton.

Methoden voor beton-injecties

Het injecteren van beton is vaak de meest geschikte methode om lekkage via scheuren in wanden en vloeren tegen te gaan en om gescheurd beton weer aan elkaar te ‘lijmen’. Omdat de oorzaak en de aard van de scheurvorming in beton nogal kunnen verschillen, zijn meerdere typen methoden en vloeistoffen voor het injecteren van beton ontwikkeld.

Hogedruk injecteren van beton

Het hogedruk injectiesysteem wordt toegepast voor het injecteren van beton wanneer de harsen tot diep in de constructie moeten doordringen. Iedere scheur of holle ruimte in het inwendige van de constructie wordt daarmee volledig gevuld

Lagedruk injecteren van beton

Het lagedruk injectiesysteem wordt toegepast voor het injecteren van scheuren in beton die vanaf het scheuroppervlak toegankelijk zijn. De injectienippels worden op de scheur gelijmd en de scheur tussen de nippels wordt aan het oppervlak afgedicht. Onder lage druk wordt de scheur via de injectienippels volledig gevuld. In de scheur reageren de componenten tot een vaste massa.

VBR-bedrijven zijn gespecialiseerd in het injecteren van beton. Klik op één van de volgende links als u meer informatie over de techniek, de VBR of een bedrijf wilt selecteren.

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief