Kathodische Bescherming

Kathodische Bescherming (KB) specialist nodig? Welkom op de site van de Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven - VBR. Diverse VBR-bedrijven zijn gespecialiseerd in de techniek 'kathodische bescherming'. Zo heeft u altijd een gecertificeerd bedrijf en gaat u voor zekerheid en kwaliteit. Hieronder treft u een verklaring aan over Kathodische Bescherming.

Kathodische bescherming tegen beton corrosie 

Kathodische Bescherming is een elektrochemische methode waarbij corrosie van de wapening in beton kan worden vertraagd of stopgezet. Met behulp van een elektrisch veld wordt de potentiaal van corroderend wapeningsstaal ‘negatiever’ gemaakt Door een ‘hulpelektrode’ aan te brengen wordt een spanningsverschil aangelegd.  Hierdoor gaat het oppervlak van de wapening als een kathode werken en kan het wapeningsstaal niet meer roesten. 

Betonconstructies aan zee

Bij de traditionele betonreparatie methode wordt aangetast beton volledig verwijderd en daarna herteld. Bij Kathodische Bescherming is het niet altijd nodig om aangetast beton volledig te verwijderen. De corrosie wordt namelijk geremd door het systeem van Kathodische Bescherming. Kathodische Bescherming is zeer geschikt voor bescherming van betonconstructies en gebouwen aan of in zee, waar het indringen van chloriden uit het zeewater of uit de lucht een bedreiging vormt voor aantasting van het wapeningsstaal. De bedrijven die wij aan u tonen zijn onder andere gespecialiseerd in: 

Kathodische bescherming door VBR specialisten

Het aanbrengen van systemen voor Kathodische Bescherming is specialistenwerk. Een aantal van VBR lidbedrijven hebben zich volledig toegelegd op het aanbrengen van systemen van Kathodische Bescherming. Klik op één van de volgende links als u meer informatie over de techniek, de VBR of een bedrijf wilt selecteren.

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijf

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief