Kwaaitaalvloer

Welkom op de site van de Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven - VBR.
Hieronder treft u een verklaring aan over de Kwaaitaalvloer.

Schade aan Kwaaitaalvloer

Een Kwaaitaalvloer is een prefab betonnen systeemvloer  die veel in de woningbouw en bij bedrijfspanden werd toegepast in de periode 1965 – 1983. De Kwaaitaalvloeren zijn gemaakt door de gelijknamige firma, die inmiddels niet meer bestaat.

Calciumchloride veroorzaakt wapeningscorrosie! Om het beton sneller te laten harden, is er tijdens de fabricage ‘calciumchloride’, een zout dat als bindingsversneller fungeert, aan het betonmengsel toegevoegd. Pas na verloop van tijd bleek dat een teveel aan ‘calciumchloride’ corrosie van de wapening in de Kwaaitaalvloer veroorzaakt en schade aan het beton tot gevolg heeft.

Kwaaitaalvloer

Corrosie aan wapening

Door chloride geïnitieerde schade is verraderlijk omdat daarbij de wapening in het beton kan roesten zonder dat dit aan de buitenzijde van het beton direct zichtbaar wordt. Kleine bruine vlekken op het betonoppervlak van de Kwaaitaalvloer  verraden na verloop van tijd dat zich in het beton een chemisch proces afspeelt waarbij op dat moment de wapening al goeddeels verdwenen kan zijn en de vloeren snel haar sterkte verliezen.

Schade aan betonnen vloer

Indien er sprake is van geringe schade dan kan deze ‘handmatig’ met een cementgebonden reparatiemortel hersteld worden. Bij grotere aantasting van de Kwaaitaalvloer komt de sterkte van de vloer in het geding en dienen versterkingen in de vorm van stalen U-balken of speciaal daartoe vervaardigde ‘naspanliggers’ onder de vloer te worden aangebracht.

Kwaaitaalvloer reparatie door specialisten

VBR-bedrijven hebben de deskundigheid in huis om betonschade aan de Kwaaitaalvloer te onderkennen en afdoende te herstellen. In veel gevallen kan op de herstelde Kwaaitaalvloer een langjarige en verzekerde garantie worden gegeven. 

VBR-leden zijn gespecialiseerd in het inspecteren en repareren van de Kwaaitaalvloer. Klik op één van de volgende links als u meer informatie over de techniek, de VBR of een bedrijf wilt selecteren.

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijfSchrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief