Mantavloer

Welkom op de site van de Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven - VBR.
Hieronder treft u een verklaring aan over de Mantavloer.

Een  Mantavloer is een prefab betonnen systeemvloer, die veel in de woningbouw en bij bedrijfspanden werd toegepast in de periode 1965 – 1983.

Mantavloer

Teveel aan calciumchloride in de Mantavloer

Om het beton sneller te laten harden, is er tijdens de fabricage ‘calciumchloride’, een zout dat als bindingsversneller fungeert, aan het betonmengsel toegevoegd. Pas na verloop van tijd bleek dat een teveel aan ‘calciumchloride’ corrosie van de wapening in de Mantavloer veroorzaakt en schade aan het beton tot gevolg heeft. Door chloride geïnitieerde schade is verraderlijk omdat daarbij de wapening in het beton van de Mantavloer kan roesten zonder dat dit aan de buitenzijde van het beton direct zichtbaar wordt. Kleine bruine vlekken op het betonoppervlak verraden na verloop van tijd dat zich in het beton een chemisch proces afspeelt waarbij op dat moment de wapening al goeddeels verdwenen kan zijn en de vloeren snel haar sterkte verliezen.

Schade handmatig herstellen

Indien er sprake is van geringe schade dan kan deze ‘handmatig’ met een cementgebonden reparatiemortel hersteld worden.Bij grotere aantasting komt de sterkte van de Mantavloer in het geding en dienen versterkingen in de vorm van stalen U-balken of speciaal daartoe vervaardigde ‘naspanliggers onder de Mantavloer te worden aangebracht.

Mantavloer reparatie door specialisten

VBR-leden hebben de deskundigheid in huis om betonschade aan de Mantavloer  te onderkennen en afdoende te herstellen.In veel gevallen kan op de herstelde vloer een langjarige en verzekerde garantie worden gegeven.

VBR-bedrijven zijn gespecialiseerd in het inspecteren en repareren van de Mantavloer. Klik op één van de volgende links als u meer informatie over de techniek, de VBR of een bedrijf wilt selecteren.

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief