Spuitbeton

Wat is spuitbeton, methoden voor het spuiten van beton en meer vindt u op de website van VBR, de Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven.
Hieronder treft u een verklaring aan over spuitbeton. 

Wat is spuitbeton?

Traditioneel wordt beton eerst gemengd, vervolgens getransporteerd, in een bekisting gestort, verdicht en afgewerkt.
Bij spuitbeton vindt het mengen, transporteren, aanbrengen en verdichten in één keer plaats. Een groot voordeel van spuitbeton is ook dat er geen (bij rechtstreeks aanbrengen op beton) of slechts een eenzijdige bekisting nodig is. De VBR helpt  bij het bieden van informatie over: 

  • Methoden voor het spuiten van beton
  • Toepassingen van spuitbeton
  • Specialisten in spuitbeton

Spuitbeton

Methoden voor het spuiten van beton

Het aanbrengen van spuitbeton kan volgens twee methoden gebeuren: de droge en de natte methode. Bij de droge methode van spuitbeton wordt de droge mortel door middel van lucht door een slang getransporteerd en wordt pas bij de spuitmond water toegevoegd.

Bij de natte methode  van spuitbeton wordt het water al voor het transport door de mortelspecie gemengd. Deze mortelspecie wordt met een slang verpompt. Bij de spuitmond wordt lucht toegevoegd om het beton te verspuiten op de ondergrond.

Toepassingen spuitbeton

Spuitbeton wordt zowel in infra- en waterbouw, de industrie en woning- en utiliteitsbouw toegepast. Deze toepassingen betreffen zowel betonreparaties waarbij de betondekking op de wapening opnieuw wordt aangebracht als versterkingen van constructies. Spuitbeton wordt ook wel ingezet bij het maken van heel bijzondere vormen en voor het beschermen van staalconstructies (als brandvertragende laag) . 

spuitbeton door specialisten

VBR-bedrijven bieden de systemen voor spuitbeton aan, afhankelijk van de eisen die eraan gesteld worden. Klik op één van de volgende links als u meer informatie over de techniek, de VBR of een bedrijf wilt selecteren.

Selecteer een VBR-betonreparatiebedrijf

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief