Pagina afbeelding

40 Jaar Ivacon b.v.

26-03-2014

Op 1 april 2014 bestaat Ivacon b.v. te Badhoevedorp-Lijnden maar liefst 40 jaar! De VBR in gesprek met Rob Braaksma, directeur van Ivacon b.v.

Om maar met de deur in huis te vallen: waarin schuilt de kracht van Ivacon?
Dat is niet in een antwoord te vangen. Heel belangrijk is dat wij altijd uitgaan van de behoefte van de klant. We geven de klant altijd een deskundig advies. De klant kan van ons reële prijs verwachten en wij streven een perfecte uitvoering na.
Wat moet je doen om tot een deskundig advies te komen?
Aan een advies gaat altijd een grondig onderzoek naar de eventuele schadeoorzaak vooraf. Wij hebben in onze staf meerdere medewerkers met een afgeronde opleiding “Betononderhoudskundige”. Door onze langjarige ervaring zijn er voor ons dan ook maar weinig verrassingen. We zijn het ons zelf nauwelijks  bewust welke kracht er van ‘ervaring’ uitgaat. Let wel: Ivacon voert op jaarbasis meer dan 200 werken uit!
Een reële prijs, hoe bepaal je die?
Vanuit onze ruime ervaring hebben wij een zeer verfijnd ‘normenboek’ kunnen aanleggen. Na het onderzoek volgt ons advies en daarna worden de werkzaamheden zoals benoemd in dit advies vanuit het normenboek geprijsd.
Hoe gaat u om met de concurrentie?
Daar zijn we niet bang voor. Uiteraard maken we niet alle werken die op de markt komen, maar we zijn trots op ons personeel dat al zo lang bij ons werkt. Ook hun ervaring brengen wij in om voor de klant tot een goede prijs te komen.
Hoe bewaakt u de kwaliteit van het werk in de uitvoering?
Ivacon was als een van de eerste bedrijven in Nederland KOMO gecertificeerd voor haar werkprocessen; was zelfs een van de initiatiefnemers tot de certificeringsregelingen. Het werken volgens kwaliteitsprotocollen zit ons dus in het bloed. We streven geen papieren tijger na. De klant kan en mag vertrouwen op goed werk.
Houdt Ivacon zich ook bezig met opleidingen?
Bijna al ons uitvoerend personeel heeft een beroepsopleiding gevolgd bij de LSVB, het opleidingsinstituut van de betonreparatiebranche. Ook ons midden- en hoger kader heeft beroepsopleidingen gevolgd. De certificeringsregelingen eisen dat ook.
Wat zijn uw werkgebieden?
Wij zijn werkzaam in alle sectoren van de bouw, zowel in de woning-, utiliteits, als infrabouw en industrie. Dat stelt ons in staat met vraag en aanbod van werk vanuit de bouw mee te bewegen.
Is er veel veranderd in 40 jaar Ivacon?
Alles! De bedrijven zijn vele malen professioneler geworden. De kennis van de opdrachtgever is toegenomen. De toe te passen producten en werkprocessen veranderen bij voortduring. En niet te vergeten: de digitalisering van alle administratieve processen.
Geeft u ook garantie op uw werk?
Wij kunnen vrijwel altijd de kwaliteit van door ons uitgevoerd werk garanderen. Het gaat zelfs zover dat Ivacon is toegelaten tot de Euracor/VBR garantieregeling, waardoor wij een 10 jaar verzekerde garantie mogen afgeven.
Hoe zorgt Ivacon ervoor voorop te blijven?
Nogmaals, we kijken goed naar de wensen van de klant. We innoveren met onze producten en werkprocessen. We gaan zorgvuldig en goed met onze medewerkers om en we zijn er als bedrijf van doordrongen dat alleen de kwalitatief beste bedrijven zullen blijven voortbestaan, zoals Ivacon nu al 40 jaar doet!
Heeft u nog een ‘uitsmijter’ voor ons?
U begint nu over eten. Jawel, ik hou van eten en drinken. En dat laatste brengt mij tot het volgende:  een ‘vinoloog’ word je niet vanuit een boekje. Een ‘vinoloog’, dat moet je zijn! Dat geldt ook voor ons. Een betonreparateur kun je niet vanuit een boekje worden. Een betonreparateur dat moet je zijn! Je moet van het vak houden en dat doen we  al 40 jaar!

 

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug