27 juni 2020

Mobilis werkt mee aan aanleg Rijnlandroute

Mobilis werkt mee aan aanleg Rijnlandroute

De Rijnlandroute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en garandeert de doorstroming in de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk.

De aannemerscombinatie Comol5 is een internationale aannemerscombinatie van de TBI-ondernemingen Mobilis B.V. en Croonwolter&Dros b.v., VINCI Constructie Grand Projects s.a.s. en DEME Infra Marine Contractors b.v. Comol5 is verantwoordelijk voor de ombouw van knooppunt Leiden West, de bouw van de nieuwe N434 met geboorde tunnel en de aanpassingen aan de A4 en de A44. 

Grotere betonreparaties

Het cluster Speciale Technieken van  Mobilis voert kleine betonreparatiewerkzaamheden uit, zoals het poetsen van de nieuw gestorte betonnen kunstwerken. Deze komen vaak met kleine oneffenheden zoals grindnesten, kleurverschillen, afgebroken hoekjes, cementsteen in de kimmetjes etc. uit de kist en dienen netjes gemaakt te worden. 
Daarnaast pakt Mobilis ook de grotere reparaties aan, waarbij de slechte delen beton van bestaande en nieuwe kunstwerken worden verwijderd en hersteld met reparatiemortel. Dit gebeurt door middel van handmatig repareren en het spuiten van de mortel (droge- en natte methode). Als laatste worden ook de injectiewerkzaamheden door Mobilis uitgevoerd, zoals het dichten van watervoerende scheuren of stortnaden.

Tot nu toe zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd op het project:

  • Herstellen diverse (grote) grindnesten aan de onderzijden van het dekknooppunt Ommedijk door middel van de techniek betonspuiten. Daarnaast de diverse oneffenheden wegpoetsen.
  • Start- en ontvangstschacht tunnelboormachine waterdicht maken door de aansluitingen van het beton op de stalen damwanden te injecteren met een snel reagerende PUR.
  • Op diverse locaties de grindnesten en oneffenheden in nieuw gestorte kunstwerken wegpoetsen.

Projectinformatie

Project: Aanleg Rijnlandroute
Locatie: Katwijk-Leiden
Opdrachtgever: Provincie Zuid-Holland
Uitvoerend VBR-bedrijf: Mobilis
Periode van uitvoering: oktober 2019 – 2022
Marktsegment: infrabouw
Toegepaste betonreparatietechnieken: handmatig repareren, spuitbeton, injecteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief