Pagina afbeelding

Betondag 2019: Alles van waarde duurzaam onderhouden en behouden

09-09-2019

Tijdens de Betondag op 14 november 2019 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam geven de VBR, VLB, VABOR en KBKC voor de derde maal op rij gezamenlijk ‘acte de présence’ in het betonreparatiepaviljoen. U kunt ons vinden op het aannemersplein voor het bezichtigen van live demonstraties, interessante lezingen en genieten van heerlijke verse koffie verzorgd door onze eigen Barista!

In dit samenwerkingsproject geven de vier branchepartijen inzicht in de volledige keten van betonreparatie en -onderhoud, van advies, product en uitvoering tot nazorg. 

 • VABOR (Vereniging Adviseurs Beton Onderhoud en Reparatie)
 • VLB (Vereniging van Leveranciers van Betonreparatie- en Beschermingsmiddelen)
 • VBR (Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven)
 • KB-Kenniscentrum (Kenniscentrum voor Kathodische Bescherming). 

Hoe doe je dat: beton repareren?

In het Betononderhoudspaviljoen kan de bezoeker getuige zijn van een live demonstratie beton repareren. Eén van de kolommen in de Van Nelle fabriek is beschadigd. Speciaal voor de bezoekers van de Betondag wordt er een demonstratie uitgevoerd van een hoogwaardige betonreparatie door gecertificeerde betonreparateurs.
Wat laten wij u zien?

 • het saneren van de bestaande schade
 • ontroesten van het wapeningsstaal en reinigen ondergrond
 • bekisten schade
 • herstellen schade met een PCC mortel.

Panorama Beton, hoe houden we ons mooie Nederland in stand?

Het College van Rijksadviseurs heeft in december 2018 Panorama Nederland gepubliceerd; een document waarin de vier belangrijkste thema’s – klimaatadaptatie, hervorming van de landbouw, energietransitie en verstedelijking – geïntegreerd worden benaderd. Deze visie toont een richting die niet dwingend is, maar keuzes voorlegt en heldere principes definieert. De Betondag heeft het thema geadopteerd. In het programma ‘Panorama Beton, een kennismaking' komen de gevolgen voor het bouwen met beton aan bod.

Duurzaamheid is ook het speerpunt van de in het Betononderhoudspaviljoen samenwerkende partijen. De branche staat immers voor behoud van de bebouwde omgeving, duurzaam renoveren en onderhouden.

Lezingenprogramma Betononderhoudspaviljo

De thematiek komt terug in het lezingenprogramma op het aannemersplein onder leiding van betononderhoudsdeskundige Anthony van den Hondel. Per project wordt het totale proces met de disciplines kennisonderzoek, materialen en uitvoering uiteengezet door de betrokken partijen vanuit de branche.

 • Weena parkeergarage Rotterdam
 • Zoudlaadpier chemiepark Delfzijl
 • Duurzame renovatie appartenementencomplex Keesomstraat in Zandvoort
 • Groot onderhoud aan de Eefdesebrug over het Twente Kanaal.

Volop werk in de betonreparatiebranche

Het is technisch uitdagend en leuk om in de betonreparatiebranche te werken. De dag voor de Betondag, op 13 november, is er de extra studenten- en docentenmiddag met een aantrekkelijk programma. Toegang tot de beursvloer is dan gratis voor studenten en docenten van mbo, hbo en wo. Kom naar de stand van het Betononderhoudspaviljoen, laat je informeren over de vele carrièremogelijkheden en bekijk de vacatures.

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug