15 april 2020

Betonreparatiebranche wapent zich tegen coronavirus

Betonreparatiebranche wapent zich tegen coronavirus

Aan het begin van het jaar maakte de VBR plannen voor 2020 en zijn piketpalen voor het realiseren van onze ambities geplaatst. Wie had toen kunnen vermoeden dat we ons enkele maanden later geconfronteerd zouden zien met een totaal andere realiteit? Een tijd waarin de maatschappij zich verenigt in de strijd tegen het COVID19- virus; een tijd met zorgen en onzekerheden, die ons uitdaagt ons te verdiepen in nieuwe/andere manieren van (samen)werken. Waar we voorheen nog sceptisch stonden tegenover bijvoorbeeld het online vergaderen, komen we nu met de meest creatieve ideeën en zijn we ineens allemaal ‘expert’ in Teams, Zoom of Hangouts.

Lof voor onze medewerkers

De mensen op kantoor hebben de ‘luxe’ om thuis te kunnen werken. Onze vakmannen echter staan buiten nog langs de snelweg of op de steiger om hoe dan ook hun dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Zij houden zich zo goed mogelijk aan alle regels die het RIVM heeft opgesteld om de verspreiding van het virus in te perken. Regels die soms moeilijk toepasbaar zijn in onze tak van sport, maar die door onze gezamenlijk verantwoordelijkheidsbesef wel nageleefd worden. Alle lof voor onze medewerkers die, door zich te houden aan de voorschriften, hun steentje bijdragen aan de maatschappij en het voortbestaan van onze bedrijven.

Natuurlijk heeft de gezondheid van eenieder nu prioriteit, maar we kijken ook verder naar de periode die hierna gaat komen. 
In hoeverre de pandemie het voortbestaan van bedrijven in onze branche in gevaar brengt, is nog niet te voorspellen. Tot nu toe draait de bouw door en lijkt de impact voor betonreparatiespecialisten beperkt. Alles valt of staat met de duur van de opgelegde restricties die ook van invloed zijn op ons werk. Al met al zal het nog een aantal jaren duren voordat we deze crisis te boven zijn.

Inhaalslag

De noodzaak om een inhaalslag te maken in het onderhoud blijft. Het areaal wordt er niet jonger op. We hebben geïnvesteerd en zullen blijven investeren in het vakmanschap en borging van de kennis. Daar staan de VBR-bedrijven voor. 

Zodra de restricties zijn opgeheven komen we bij u terug met ons programma, met onder andere een seminar waar de bouwketen in een  levenscyclus-benadering met elkaar spreekt over 'duurzaam ontwikkelen, bouwen en onderhouden van  parkeergarages'.  

Blijf gezond!

Mede namens de VBR-bedrijven,
Paul Lange
voorzitter VBR

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief