14 juli 2021

De Boer & De Groot civiele werken sluit zich aan bij de VBR

De Boer & De Groot civiele werken sluit zich aan bij de VBR

Op 22 juni 2021 verwelkomde de VBR De Boer & De Groot civiele werken binnen de gelederen.
Op de foto ziet u (projectleider betontechniek) René van der Stelt (r) die van VBR-voorzitter Paul Lange de plaquette 'VBR-gecertificeerd betonreparatiebedrijf' ontvangt.

Wij stelden René van der Stelt naar aanleiding van deze stap een paar vragen over hun bedrijf, de VBR en persoonlijke drijfveren.

Waarop legt uw bedrijf zich toe?

Ons bedrijf, De Boer & De Groot civiele werken, voert voornamelijk beton- en waterbouwkundige werken uit op de grens van land en water.

Wat is uw persoonlijke drijfveer in het werk? 

Mijn persoonlijke drijfveer is het realiseren van duurzame objecten voor opdrachtgevers en omgeving. Specifiek voor onze afdeling Betontechniek mag de oplossing best wel niet 'standaard' zijn. We houden van uitdagingen. Dan is het bedenken van de juiste oplossing de kers op de taart.

Waarom bent u lid van de VBR geworden? 

Wij zijn lid geworden omdat wij de VBR zien als een kennispartner waar we mee kunnen sparren en zo ons branch, betonrenovatie en –techniek, in het algemeen kunnen verbeteren.

Wat zijn uw verwachtingen van de VBR?

De verwachting van ons van de VBR is toekomstvisie voor de branche, samenwerking, ondersteuning en overleg.

Wat zou er anders moeten in de betonreparatiebranche?

Betonreparatie is het oplossen van een probleem/schade aan een constructie. Om dat probleem op te lossen zijn kennis en kwaliteit nodig. Dat kan door de opdrachten te verstrekken aan gecertificeerde bedrijven, die aan de gevraagde kwaliteit kunnen voldoen. Daarom zou het goed zijn, dat in bestekken/contracten houders van het BRL 3201-certificaat voorgeschreven worden.

Waar kunt u privé en/of zakelijk niet zonder?

Zakelijk gezien kan ik niet zonder de uitdagingen in ons werk.

Wat is het meest grappige/bijzondere dat u in uw werk meemaakte? 

Voor een bouwoverleg mocht ik even naar de regio Stuttgart afreizen; heenreis acht uur, een uur overleg, en een terugreis van acht uur.
Heel leuk om te vermelden is dat we tijdens reparatiewerkzaamheden aan de spuisluis van Kornwerderzand op een afstand van twee meter voortdurend gadegeslagen werden door een zeehond.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief