29 april 2021

18 mei 2021: Webinar door Kennisportaal Constructieve Veiligheid

18 mei 2021: Webinar door Kennisportaal Constructieve Veiligheid

Alle VBR-leden zijn in het bezit van het KOMO-certificaat voor het uitvoeren van constructieve betonreparaties (BRL 3201 deel 2). Zij hebben alle de constructieve veiligheid van bestaande constructies in de woningbouw, utiliteitsbouw en de civiele techniek hoog in het vaandel staan. Om die reden is de VBR ook actief partner van het Kennis Portaal Constructieve Veiligheid (KPCV). Doel van het KPCV is om door middel van het formuleren van vele borgingsacties problemen op het gebied van constructieve veiligheid in het gehele bouwproces van initiatief tot en met de gebruiksfase te voorkomen. 

Nieuwe instrumenten

Onlangs zijn er binnen het KPCV twee innovatieve instrumenten ontwikkeld die de (keten)samenwerking op dit gebied verder kunnen verbeteren, namelijk de “Projectteam scan” en de “Persoonlijke scan”. Bij de start van een project kunnen alle betrokken partijen en ook de individuele betrokkenen met deze tools duidelijke afspraken maken over hoe de verantwoordelijkheden ten aanzien van de constructieve veiligheid eenduidig kunnen worden geregeld. Vallen er gaten of zijn er dubbele verantwoordelijkheden dan valt dat onmiddellijk op. Dat maakt het mogelijk tot ondubbelzinnige afspraken te komen. Zie hiervoor verder de website van het KPCV (www.kpcv.nl). 

Webinar

Omdat dergelijke (nieuwe) instrumenten een goede uitleg behoeven, vindt op 18 mei van 16.00 tot 17.30 uur een introductiewebinar plaats. U wordt dan bijgepraat over de mogelijkheden van deze twee scans. De deelname aan deze webinar is gratis. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden met een kort mailberichtje naar info@kpcv.nl waarna een link toegestuurd zal worden om het webinar bij te wonen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief