Pagina afbeelding

Elevator pitches ‘Bestaand beton; einde levensduur in zicht?’

05-11-2011

Meer beton in Nederland dan ooit

Er is in Nederland momenteel meer beton aanwezig dan we in de komende 100 tot 200 jaar zullen nieuw bouwen. Een jaarlijkse nieuwbouwproductie van minder dan 1% betekent dat constructies gemiddeld zeker 100 jaar mee moeten kunnen gaan. Onze omgang met bestaand beton verdient daarom veel aandacht!

Stroomversnelling in de technologie
Verder is de technologie de laatste jaren in een geweldige stroomversnelling terecht gekomen. Het gaat hierbij om nieuwe inspectie- en monitoringtechnieken. Ook de ontwikkelingen in de betontechnologie zijn heel snel gegaan.

Kennis bundelen
Tenslotte kunnen we op nationaal niveau vaststellen dat kennis verspreid aanwezig is. Kennis zit bij universiteiten en technologische instituten, bij uitvoerende en adviserende bedrijven én bij opdrachtgevers. Zo is en wordt beton grootschalig toegepast in de infra en de B&U, twee gescheiden werelden, terwijl de onderliggende vragen grotendeels gelijk zijn.

Elevator pitches
In elevator pitches van 10-12 minuten worden, onder voorzitterschap van Dick Hordijk (vice-voorzitter van de Betonvereniging, Adviesbureau ir. J.G. Hageman/Rijkswijk), bovengenoemde vraagstukken vanuit diverse invalshoeken belicht.

- Maarten Swinkels (SGS Intron) – Conditiemeting, hoe doe je dat?
- Joost Walraven (TU Delft, Civiele Techniek – RWS dwarskrachtonderzoek
- Wouter van der Wiel en Dirk Jan Kiljan (IV-Infra, Rijkswaterstaat) - RINK, inspecteren bij Rijkswaterstaat
- Rob Polder (TNO Bouw- en Ondergrond, TU Delft) – Levensduurverlenging van beton
- Jan-Pieter Boersma (DHV) – De kwaliteit van onderhoud
- Bart van der Woerd (VBR, Frans Nooren) – Innovaties in de praktijk.

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug