Pagina afbeelding

ESCOjoint voegovergang voldoet als eerste aan de eisen van Rijkswaterstaat

27-06-2016

Rijkswaterstaat bevestigt dat de ESCOjoint 60s voegovergang voldoet aan de eisen van het RTD (Rijkswaterstaat Technisch Document) 1007-2. Op dinsdag 22 maart jl. heeft edilon)( sedra Contracting de acceptatiebrief van RWS ontvangen.

Na een intensief traject van berekenen en beproeven heeft RWS geconcludeerd dat ESCOjoint 60s voegovergang voldoet aan alle eisen van de laatste RTD (1007-2). Dit houdt in dat het voegsysteem voor alle Rijkswaterstaatprojecten waar de RTD 1007-2 van toepassing is aangeboden kan worden zonder dat er een verificatie en validatietraject doorlopen hoeft te worden voor het ontwerp van de voegovergang.

Trots
Paul Lange, directeur van VBR betonreparatiebedrijf edilon)(sedra Contracting: “Het heeft veel inspanningen gekost om zover te komen. We zijn er dan ook enorm trots op dat we nu ook het eerste bedrijf zijn dat deze brief kan overleggen.”

Geluidsarm en duurzaam
De ESCOjoint 60s is een voegovergang die is opgebouwd uit thermisch verzinkte roosterprofielen. Aan de sponningzijde is deze voorzien van een klauwprofiel. In de klauwprofielen wordt een rubber afdichtingsband geplaatst voor een waterdicht geheel. De afdekplaten die zorgen voor een geluidsarme voegpassage worden met bouten gemonteerd aan het roosterprofiel en worden vervolgens weer geïnjecteerd om vocht en dooizouten geen kans te geven de onderliggende constructie aan te tasten.
Door het ontwerp van de ESCOjoint 60s is er constant contact tussen wiel en wegdek, wat pulsgeluiden voorkomt.
De constructie en de conservering zorgen ervoor dat de levensduurverwachting van de voeg 40 jaar is, zoals de RTD eist.

Grote inbouwsnelheid
De ESCOjoint wordt modulair opgebouwd, waardoor de voeg gefaseerd ingebouwd kan worden. Door het minimaliseren van het aantal handelingen  is de inbouwsnelheid groot en zijn WBU-tijden realiseerbaar. De voeg is dus uitstekend geschikt voor toepassing in de Nederlandse rijkswegen.

 

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug