Pagina afbeelding

Fietsenstalling Kloosterwandplein te Roermond

26-09-2012

Fietsenstalling Kloosterwandplein te Roermond
In Roermond, op het Kloosterwandplein siert een 32 meter lange architectonische overkapping de entree van een fietsenstalling. VBR-lid edilon)(sedra Contracting loste technische problemen op.

De overkapping is aan één zijde voorzien van beglazing. Groengrijze natuurtegels sieren de andere zijde van de wand.

De oorspronkelijke uitvoering bleek technisch niet te voldoen. Door een foutieve materiaalkeuze lieten de natuurstenen tegels los.

Waterdichte egalisatielaag
edilon)(sedra Contracting is door de gemeente Roermond gevraagd de oorzaak van het loslatende tegelwerk op te sporen en met een passend hersteladvies te komen. De problemen met het loslatende tegelwerk zijn ontstaan doordat het beton van de constructiewand was uitgevuld en geëgaliseerd met een materiaal dat daarvoor niet geschikt was.

Het advies was dan ook de bestaande tegelwerk inclusief de egalisatielagen te verwijderen, de ondergrond te repareren en vervolgens een nieuwe waterdichte egalisatielaag aan te brengen met spuitbeton met een dikte van 50 mm. Dat advies is opgevolgd en na voldoende uitharding zijn de tegels daarop weer verlijmd.

Garantie
edilon)(sedra Contracting heeft tijdens het gehele proces inspecties en metingen uitgevoerd om te garanderen dat het gekozen systeem voldoende hechtsterkte had en voldoende vlak was om daarna de tegels te kunnen aanbrengen. Ook zijn diverse kleine esthetische ingrepen uitgevoerd om de gehele entree weer een nieuw aanzien te geven.

De fraaie fietsenstalling nodigt weer uit om de auto te laten staan en op de fiets naar het centrum van Roermond te komen.

Projectinformatie
- Opdrachtgever: Gemeente Roermond
- Project: Herstel wand fietsenstalling
- Plaats: Roermond
- Aannemer: edilon)(sedra Contracting
- Marktsegment: Utiliteitsbouw
- Uitvoering:
- Toegepaste betonreparatietechnieken: handmatig repareren, spuitbeton
- Innovatie/bijzonderheid:

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug