27 oktober 2019

Gekwalificeerde opleiding betonreparatie gewaarborgd met OtBS

Gekwalificeerde opleiding betonreparatie gewaarborgd met OtBS

Om de gecertificeerde betonreparatiebranche in stand te houden is opleiding van het vakmanschap van levensbelang. De VBR (Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven) ziet dit belang als geen ander in.

De VBR heeft zich dan ook tot taak gesteld een alternatief voor het voormalige opleidingsinstituut LSVB op te zetten. En dat is gelukt! Ruim 30 opleidingsbedrijven hebben zich verenigd in de Stichting OtBS: Opleiding tot Betonreparatie Specialist. Samen met het ROC Midden Nederland  leiden zij studenten op tot betonreparateur op niveau 2 en 3.
In het bestuur van OtBS hebben zitting Wiliam van Lissum – Rendon (voorzitter), Mark Houtman – Hemubo (secretaris), Gerrit van Nes (Neston) – penningmeester en René van der Stelt (De Boer & De Groot), bestuurslid.

Erkend opleidingsbedrijf

Om deel te kunnen nemen aan de OtBS moeten opleidingsbedrijven erkende leermeesters in dienst hebben, die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van de studenten in de praktijk. Om die erkenning te verkrijgen dan wel te behouden dient de (nascholings)cursus leermeester met succes afgerond zijn.

Nieuwe setting

De opleiding wordt in januari gestart in een nieuwe setting. Deze is iets anders van opzet, en meer passend bij de nieuwste behoeften van de branche. Naast vaktheorie en praktijk is er ook aandacht voor Nederlands, rekenen en burgerschap. Dat is essentieel, want de betonreparateurs moeten bestekken, plannen van aanpak lezen en berekeningen maken. Betonreparateurs werken graag met hun handen, maar in de praktijk merken ze al snel dat algemene vakken en werknemersvaardigheden ook heel belangrijk zijn.
Vaktheorielessen en praktijklessen worden gegeven door gastdocenten uit het werkveld. Zij werken samen met een bevoegde mbo-docent voor de pedagogisch-didactische aspecten.

Opleidingsbedrijf worden?

Bedrijven die ook in de toekomst willen blijven werken met gekwalificeerd personeel, kunnen zich als opleidingsbedrijf aanmelden bij de Stichting OtBS, info@stichtingotbs.nl

Praktische informatie

De opleiding gaat in januari van start. OtBS-opleidingsbedrijven kunnen studenten aanmelden voor 1 november 2019 bij het ROC Midden Nederland.
Aanmelden via de website doe je hier
Meer informatie: Joost Zijderveld

In de stand van het Betononderhoudspaviljoen kunt u ook terecht voor informatie over deelnemen in de Stichting OtBS en het aanmelden van studenten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief