Pagina afbeelding

In gesprek met de Provincie Flevoland

08-11-2013

Gespecialiseerd werk door gespecialiseerde, gecertificeerde aannemers

We praten met R. (Ron) Dooyeweerd. Dooyeweerd werkt voor de afdeling infrastructuur van de Provincie Flevoland en is projectleider van (beton)onderhoudsprojecten in de provincie.

Al snel in het gesprek blijkt dat hij affiniteit met beton heeft. “Beton is schitterend mooi. Beton is duurzaam. Als je iets van beton bouwt, weet je dat het, mits goed onderhouden, de tand des tijds kan doorstaan.”

Jonge provincie
De Provincie Flevoland heeft ongeveer 115 kunstwerken in beheer: 90 bruggen, 10 sluizen en 15 beweegbare bruggen. Het jaarlijkse budget voor onderhoudsprojecten (wegen en vaarwegen) is ca. Eur. 14 miljoen. “Een deel daarvan is bestemd voor betonreparatie en –onderhoud,  maar dat is niet heel groot. Dat komt omdat we nog  een jonge provincie zijn met relatief jonge kunstwerken die nog niet om  grootschalig onderhoud vragen. De onderhoudsvraag zal met het voortschrijden van de tijd zeker toenemen.”

Consequent zijn
Dooyeweerd noemt een aantal betononderhoudsprojecten die onlangs plaatsvonden. “We werken ook alleen maar met betonreparatiebedrijven die aantoonbaar kwaliteit leveren. Als projectleider zet ik specialistische projecten het liefst meervoudig onderhands weg. Ik ken immers de bedrijven die altijd goed werk geleverd hebben. Als het om betonreparatie en –onderhoud gaat, schrijven we altijd gecertificeerde betonreparatiebedrijven voor in de bestekken. Daar zijn we heel consequent in. Als de Provincie voor een gecertificeerd bedrijf kiest, is er het vertrouwen dat het werk goed gedaan wordt.”

Klik hier om het volledige interview te lezen.

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug