Pagina afbeelding

Inspectie SZW lanceert VIB-checklist

13-09-2016

Eind augustus startte de Inspectie SZW met het inspecteren van een groot aantal bedrijven die moeten voldoen aan de REACH- en aan de arbo-verplichtingen om gezond en veilig te werken met gevaarlijke stoffen. Daarbij besteden de inspecteurs extra aandacht aan het veiligheidsinformatieblad (VIB). Ook bedrijven in de betonreparatiebranche zullen bezocht worden.

Bij de inspecties bekijken de inspecteurs vooral of een bedrijf voldoende maatregelen neemt om blootstelling van werknemers aan stoffen te voorkomen en of er daarbij wordt voldaan aan de REACH- verplichtingen.

Hulmiddelen
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet suggesties voor middelen die een bedrijf helpen bij die voorbereiding. Zo kunnen bedrijven vanaf nu de kwaliteit van het VIB checken op www.vib-check.nl. En de zelfinspectie gevaarlijke stoffen is vanaf nu ook  aangevuld met de nieuwe REACH-verplichtingen voor de eindgebruiker. Dit bericht kan gebruikt worden om aandacht te besteden aan de aankomende inspecties, de VIB-check, en andere middelen die bedrijven kunnen helpen om gezond en veilig te werken met stoffen.

Gezond en veilig werken staat bij de VBR-bedrijven voorop. Zo ontwikkelde de VBR voor de bij haar aangesloten bedrijven een naslagwerk over de beperking van stofbelasting op het werk.
Zij zien de inspectie met vertrouwen tegemoet.

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug