Pagina afbeelding

Levensduur Nijkerkerbrug met 30 jaar verlengd

30-01-2019

De Nijkerkerbrug, de verbinding tussen Gelderland en Flevoland, bleek onvoldoende capaciteit te hebben en te veel te zijn aangetast om de huidige verkeersbelastingen te kunnen dragen. VBR-bedrijf Vogel werkte mee aan de renovatie.

Doen!

Nieuwbouw is overwogen, naar uiteindelijk is toch voor renovatie gekozen.
Het project Renovatie Nijkerkerbrug (project DOEN) is een uniek project waarbij door de samenwerkingsvorm de technische kennis vanuit de marktpartijen en Rijkswaterstaat is gecombineerd. Het ontwerpproces heeft ervoor gezorgd dat er technische oplossingen konden worden bedacht door inzet van kennis en ervaring van diverse vakmensen. Zo is gezamenlijk tot een werkend en uitvoerbaar ontwerp gekomen met als gevolg dat de brug blijft gespaard en de omgeving veel hinder blijft bespaard. De samenwerkingsvorm biedt vele voordelen voor de toekomst. De toegepaste technische oplossingen voor de renovatie van de Nijkerkerbrug en de uitvoeringsperiode met minimale hinder zijn veelbelovend, zeker gezien de onderhoudsopgave die Nederland de komende decennia te wachten staat.

Dankzij deze samenwerking is een oplossing gevonden waarbij de brug voor een periode van 30 jaar weer veilig kan worden gebruikt, met minimale hinder tijdens de uitvoering.

Minimale verkeershinder

Vogel heeft diverse betonrenovatie- en versterkingstechnieken toegepast om de levensduur van de brug met de gewenste 30 jaar te verlengen. Doorslaggevend voor de keuze om de brug te renoveren, waren de renovatietechnieken die vanaf de onderzijde van de brug zijn aangebracht. Ondertussen werd de brug gewoon gebruikt voor het doorgaand verkeer.

Projectinformatie

Project: betonrenovatie Nijkerkerbrug, project DOEN
Locatie: Nijkerk
Uitvoerend VBR-bedrijf: Vogel
Marktsegment: Infrabouw
Toegepaste betonreparatietechnieken: Kathodische bescherming, lijmwapening, spuitbeton, hydrodemolition, constructief betonherstel
Periode van uitvoering: 2018
Innovaties: Nieuwe samenwerkingsvorm met Rijkswaterstaat
MVO-/duurzaamheidsaspecten: Renoveren in plaats van slopen. Diverse instandhoudingstechnieken toegepast ten behoeve levensduurverlenging.

 

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug