Pagina afbeelding

Nieuwe ontwikkelingen in betonreparatietechnieken

02-02-2011

Koolstofvezelwapening in spuitbeton

Henk Tasma (Vogel) behandelde aan de hand van een uitgevoerd werk de toepassing van koolstofvezelwapening geïntegreerd in spuitbeton (ARMO-mesh).

Het ARMO mesh systeem bestaat uit één of meerdere lagen koolstofvezelwapening die in natte of droge spuitbeton wordt aangebracht en geschikt is voor diverse constructieve toepassingen.
ARMO mesh is ten opzichte van koolstoflijmwapening een kostenbesparend systeem om een betonconstructie te versterken. Het ARMO mesh systeem wordt toegepast daar waar een te geringe betondekking aanwezig is, daar waar betonschade hersteld moet worden of daar waar verhoging van de gebruiksbelasting van vloeren en balken noodzakelijk is.

De hand out van zijn powerpointpresentatie vindt u op deze website onder downloads.

Beton duurzaam door het aanbrengen van zink

Vervolgens benoemde Anthony van den Hondel (ECO REMAIN) de belangrijkste voor- en nadelen van galvanische kathodische bescherming en de stappen die noodzakelijk zijn om tot een goed proces en eindproduct te komen. Ook is gekeken naar de duurzaamheid en de voordelen voor de eindgebruiker.

Vaak worden KB-systemen uitgevoerd op basis van opgedrukte stroom.
Stroombronnen, bekabeling en bijkomende elektrotechniek vormen dan een belangrijk deel van de vaste kosten van het systeem.
Steeds meer KB-systemen worden in Nederland uitgevoerd als galvanische systemen, voornamelijk op basis van zink als anodemateriaal. Hierbij is de aanleg van bekabeling en stroombronnen overbodig.
De toepassing van KB bij kleinschalige projecten is dan ook de laatste jaren veel aantrekkelijker geworden.

De hand out van zijn powerpointpresentatie vindt u op deze website onder downloads.

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug