27 oktober 2022

Parkeergarage Mathildelaan in Eindhoven onder handen genomen

Parkeergarage Mathildelaan in Eindhoven onder handen genomen

Van Kessel STEP en Smits Neuchatêl hebben hun krachten gebundeld en renoveerden in opdracht van Q-Park de parkeergarage Mathildelaan in Eindhoven.

Betonreparaties zijn uitgevoerd volgens gecertificeerde applicatietechnieken, uitgevoerd door vakkundig personeel. Daarmee is de levensduur van deze gewapende betonconstructie verlengd.

Om de opdrachtgever te ontzorgen hebben Van Kessel en Smits Neuchatel ook de bereikbaarheids- en veiligheidsvoorzieningen voor hun rekening genomen. Rob van den Boer van het bedrijfsbureau van Van Kessel vertelt: “Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het werkgebied in de parkeergarage is afgezet met geblindeerde bouwhekken, zodat gebruikers van de parkeergarage zo min mogelijk werden afgeleid. Ook wordt hiermee schade voorkomen door afspringende delen bij hak- en breekwerk. Uiteraard werkten we daarnaast met een gecertificeerde steigerbouwer om de veiligheid van onze mensen te garanderen.”

De kwaliteitsregistratie is bijgehouden in de vorm van ingevulde checklists via Assetcheck. Per verdieping is een opleverdossier gemaakt en dit is gedeeld met de opdrachtgever. Met deze documentatie kan er altijd worden bekeken wat er in het verleden is uitgevoerd. 

Rob van den Boer: “De technische en economische levensduur van bestaande gewapende betonconstructies hangt nauw samen met preventief onderhoud. Met de juiste herstelwerkzaamheden kan de levensduur van betonconstructies met vele decennia worden verlengd. De aanpak bij het herstel van deze parkeergarage past perfect bij onze manier van werken en we zijn er dan ook trots op dat dit project met een mooi resultaat aan een tevreden opdrachtgever is opgeleverd.”

Projectinformatie

Project: renovatie parkeergarage
Locatie: Eindhoven
Opdrachtgever: Q-Park
Uitvoerend VBR-bedrijf: Van Kessel STEP 
Marktsegment: utiliteitsbouw
Toegepaste technieken: esthetisch, technisch en constructief betonherstel, injecteren van scheuren en betonconservering
Periode van uitvoering: maart-juni 2022
MVO-aspecten: verlenging levensduur betonnen objecten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief