10 februari 2020

Paul Lange gaat uitdaging van het VBR-voorzitterschap aan

VBR Paul Lange Technobeton

Kun je je aan ons voorstellen?

Voor degenen die mij nog niet kennen: Ik ben Paul Lange, geboren en getogen Katwijker, getrouwd en vader van 2 zonen van 20 en 16. Vanuit mijn studie werktuigbouw aan de Haagse Hogeschool ben ik via Holland Scherm (onderdeel van VolkerWessels) en de Bam zo’n 15 jaar geleden bij Technobeton (voorheen edilon)(sedra contracting) terechtgekomen. Na enige jaren als projectleider mijn ervaring te hebben opgedaan, heb ik het directeurschap van Harry van den Bosch overgenomen.

Kijk je naar je voorzitterschap uit?

Eerlijk gezegd vind ik het best wel een uitdaging. Om het voorzitterschap goed uit te kunnen voeren zal ik mijn tijd anders moeten gaan indelen, zodat ik voldoende ruimte heb om de VBR de tijd en aandacht te geven die nodig is. Ik kijk uit naar het voorzitterschap, maar realiseer me ook dat het goed leiden van deze belangrijke branchevereniging niet iets is wat je er zomaar even bij doet.

Hoe zie je de vooruitzichten van de betonreparatiebranche?

Ik zie de toekomst van de betonreparatiebranche positief tegemoet. Het renovatievraagstuk wordt steeds groter doordat enerzijds het areaal op leeftijd is en anderzijds beheerders steeds meer verantwoordelijk worden gehouden voor hun assets. 
Voor de juiste renovatie zijn mensen nodig die hun vak verstaan, die weten hoe een renovatie uitgevoerd dient te worden en die dit dan ook kunnen realiseren. Dat vakmanschap moeten we als VBR zien te borgen met elkaar. 
We stimuleren binnen de VBR elkaar naast kwaliteit ook in duurzaamheid en het delen van technische kennis. We hebben elkaar hierin nodig en halen synergie uit de VBR. 

Welke meerwaarde biedt de VBR voor de opdrachtgever?

Door zich aan te sluiten bij de VBR kunnen organisaties profiteren van en bijdragen aan de ontwikkeling van dit mooie vak. We leren van elkaar en zoeken gezamenlijk naar oplossingen voor de uitdagingen die we tegenkomen. Als een opdrachtgever kiest voor een VBR-bedrijf dan kiest hij/zij voor verantwoorde kwaliteit.  

Waar liggen op dit moment de accenten voor de VBR?

Het aantrekken van personeel dat we op kunnen leiden tot vakmensen is onze grootste uitdaging. Betonreparateur is een uitdagend en afwisselend vak met toekomst, dit moeten we onder de aandacht brengen en promoten. Door goede scholing via de Stichting OtBS, waar we als VBR natuurlijk grote inbreng in hebben, borgen we het vakmanschap. 
Doordat leden technische kennis delen brengen we de branche naar een hoger niveau. Moderne technieken, duurzaamheid, veiligheid en gezondheid zijn onderwerpen hierin en maken het vak aantrekkelijk. 

Waar kun je in je privéleven niet zonder?

Natuurlijk staat mijn gezin op nummer een; op een hele dichte tweede plaats komt dan toch wel alles wat met watersport te maken heeft.

Op de foto: Paul Lange (l) en Rob Braaksma (r)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief