Pagina afbeelding

Pijlers Zeelandbrug onder handen genomen

02-10-2018

Het team van Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten opereerde in een wel hele bijzondere werkomgeving: het water van de Oosterschelde. Vanaf een drietal werkschepen repareert, reinigt en conserveert het team 33 pijlers van de Zeelandbrug over een lengte van ruim 5 km.

Snellere productie

De pijlers worden vanuit hoogwerkers onder hoge druk gereinigd, uitvoerig geïnspecteerd op betonschades en indien nodig hersteld. Vervolgens worden de pijlers voorzien van een nieuwe laag coating. Deze laag wordt aangebracht via een gevoed rolsysteem, waarbij de coating direct getransporteerd wordt naar de rol. Dit maakt een snellere productie mogelijk en zorgt voor een verhoogde kwaliteit ten aanzien van de gelijkmatige verdeling van de coating.

Gewoon doorvaren

De Zeelandbrug is een verkeersbrug over de Oosterschelde met een totale lengte van 5022 meter. De brug verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland. Ten tijde van de werkzaamheden onder de brug bleef de brug toegankelijk voor het wegverkeer. Ook de scheepvaart ondervond nauwelijks hinder.

Eind september zijn de werkzaamheden voltooid.

Projectinformatie

Project: conservering pijlers Zeelandbrug
Locatie: Oosterschelde
VBR-bedrijf: Gebr. Van Kessel Step
Marktsegment: Infrabouw
Beschermingstechnieken: handmatig repareren, conserveren
Periode van uitvoering: 2018
Bijzonderheden: brug blijft open voor verkeer, geen hinder voor scheepvaart

 

 

 

 

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug