Pagina afbeelding

Renovatie Heuvelpoort Parkeergarage Tilburg

25-09-2017

De Heuvelpoort Parkeergarage ligt midden in het centrum van Tilburg. De grootste uitdaging was om de overlast voor bezoekers en bewoners tijdens de renovatie zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast was tijd van belang omdat diverse parkeerniveaus weer zo snel mogelijk toegankelijk moesten zijn. VBR-bedrijf Tebecon ging deze uitdagingen aan.

Extra parkeergarage

Het bestaande gedeelte van de parkeergarage van het Mercure Hotel moest grondig gerenoveerd worden. Waar naast de Heuvelpoort een bioscoop gevestigd was, heeft het filmhuis inmiddels plaatsgemaakt voor een extra parkeergarage.

De opdracht voor Tebecon bestond uit betonreparatie, coating van de vloeren en het volledig waterdicht afwerken van daksysteem met een coating. Daarnaast werd kathodische bescherming toegepast op vier van de elf niveaus in de parkeergarage om het corrosieproces te onderdrukken.

Een meerwerkklus was de vloerafwerking die bij bepaalde renovaties nodig bleek. Gekozen is voor het gewapende vloeibare afdichtsysteem ALSAN van SOPREMA.

Begin april 2017 is de gerenoveerde Heuvelpoortgarage opgeleverd. Dit is naar tevredenheid gebeurd, want Heuvelpoort vof heeft Tebecon nog twee andere opdrachten gegund voor het vastgoed van het naastgelegen Mercure Hotel Tilburg Centrum.

Projectinformatie

Project: Renovatie Parkeergarage Heuvelpoort
Plaats: Tilburg
Opdrachtgever: Heerkens van Bavel Bouw B.V.
VBR-bedrijf: Tebecon
Betonreparatietechnieken: KB, coaten, handmatig repareren
Uitvoering: september 2016 – maart 2017
Bijzonderheden: werkzaamheden met gefaseerde openstelling, minimale hinder gebruikers.

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug