Pagina afbeelding

Rendon repareert monumentale Citroëngarage in Amsterdam

05-03-2018

In opdracht van vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest worden thans de iconische Citroëngebouwen aan het Stadionplein in Amsterdam geheel gerenoveerd. VBR-bedrijf Rendon Onderhoudsgroep zorgt voor versterking van de draagconstructie.

Onder de naam ‘The Olympic Amsterdam’ herontwikkelt Peak Development voor Bouwinvest de voormalige Citroëngebouwen. Hiermee krijgt het gebied, waartoe ook het Olympisch Stadion, de ondergelegen parkeergarage en diverse nieuwe appartementencomplexen en winkels behoren, een nieuwe impuls.

Draagconstructie weer als nieuw

Door Rendon Arkel werd het betonnen skelet, dat de basis vormt voor dit markante gebouw, weer geheel in een goede staat hersteld. Met name de randen rondom de stalen kozijnen vertoonden structureel schade als gevolg van de aanwezigheid van veel grindnesten en een lage betonkwaliteit. Ruim 700 m1 wanden en kolommen zijn door Rendon opnieuw aangestort of handmatig hersteld.

Rendon inventariseerde na de sloopfase voor de hoofdaannemer alle betonschade en stelde een herstelplan op om de draagconstructie van het gebouw voor de komende decennia weer als nieuw te laten functioneren.

Alles van waarde moet behouden worden

Deze renovatie toont aan dat het slopen van dergelijke verouderde gebouwen ten behoeve van vervangende nieuwbouw niet altijd de beste en meest gewenste oplossing hoeft te zijn.

Projectinformatie

Project: Renovatie voormalige Citroëngebouwen
Locatie: Amsterdam
Opdrachtgever: Peak Development
VBR-bedrijf: Rendon Onderhoudsgroep
Marktsegment: utiliteitsbouw
Beschermingstechniek: handmatig repareren, conserveren
Periode van uitvoering: 2017/2018
Bijzonderheden: constructief repareren
MVO: behoud waardevol monumentaal gebouw.

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug