Pagina afbeelding

Betondag 2017: Renovatie Nijkerkerbrug – Wat als we het helemaal anders doen?

07-11-2017

Op de Betondag d.d. 16 november 2017 organiseert het Betononderhoudspaviljoen van 11.00 tot 12.30 uur in de Van Capellenzaal de lezingensessie 'samenwerken in de betonreparatieketen'. Daarin worden twee cases behandeld. Een ervan is het project 'renovatie Nijkerkerbrug.

Doen

De renovatie van de Nijkerkerbrug gaat door het leven als het project DOEN. In dit project wordt geleerd hoe de samenwerking tussen Rijkswaterstaat en marktpartijen in projecten verder kan worden verbeterd. Het project wordt uitgevoerd door het projectteam NU DOEN, dat bestaat uit het projectteam DOEN (Rijkswaterstaat) en de bouwcombinatie NU (Mourik en BESIX). Vanuit de betonreparatiebranche zijn VBR-bedrijf Vogel, VLB-lid S&P Reinforcement, VABOR-lid SGS Intron en KB Kenniscentrum betrokken. Ook zijn er leerlingen, die opgeleid worden door LSVB, werkzaam.

Goede samenwerking, logisch nadenken en alleen doen wat zinnig is: dat is waar het project DOEN voor staat. Niet omdat wij de enigen zijn die dit kunnen, maar omdat wij de ruimte krijgen om een heel andere aanpak uit te proberen. Omdat we niet gebonden zijn aan regels, worden we uitgedaagd om na te denken over dingen die anders vanzelfsprekend zijn. Hierdoor opent zich een wereld aan keuzemogelijkheden.

Het project wordt toegelicht door Richard ter Maten, projectingenieur bij Mourik-dochter Vogel te Zwijndrecht, en door Marieke Plegt, technisch manager Rijkswaterstaat.

“Het contact is belangrijker dan het contract. Is het contract dan onbelangrijk? Natuurlijk niet. Het contract dient de nodige dingen te regelen. Maar het gedrag en de cultuur, de onderlinge gelijkwaardigheid, elkaar serieus nemen, goed denken aan elkaars belangen, elkaar respecteren, dat dient voorop te staan. Dat is echt een nieuwe werkwijze. Dat is het doorbreken van traditionele patronen.” Jan Hendrik Dronkers - Oud-directeur-generaal, Rijkswaterstaat. 

 

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug