Pagina afbeelding

Renovatie redt brug Nederlek

24-10-2014

Een brug in Nederlek leek aan totale vervanging toe, maar Batec maakte renovatie economisch rendabel.

De gemeente Nederlek had in 2012 al haar bruggen door een onafhankelijk ingenieursbureau laten inspecteren. Bij twee bruggen bleek onderhoud nodig en voor één brug (1965), aan de Tiendweg West, werd complete vervanging overwogen, totdat Batec werd ingeschakeld.
Batec inspecteerde de kunstwerken opnieuw en maakte een uitgebreide werkomschrijving voor renovatie. Twee bruggen konden meteen hersteld worden in 2013.

Na een complete kostenanalyse van de gemeente bleek herstel van de brug Tiendweg West de meest economische oplossing en kon Batec in 2014 ook deze brug renoveren.

Om de ernstig aangetaste onderzijde en de draagliggers te kunnen saneren, werkte Batec vanaf een vaste steiger. Vanzelfsprekend zijn maatregelen ter bescherming van het milieu getroffen. De gehele constructie werd gestraald en plaatselijk van nieuwe wapening voorzien. Vervolgens zijn alle betonschades hersteld en is de gehele onderzijde met een extra dekking van 20 mm spuitbeton versterkt. Het beton van het zijaanzicht en de borstweringen aan de bovenzijde zijn verduurzaamd met een scheuroverbrengende, carbonatatieremmende coating en de stalen leuning is vernieuwd. De brug kan weer jaren mee.

Projectinformatie
-    Project: Renovatie brug
-    Locatie: Nederlek
-    Betonreparatiebedrijf: Batec, Velddriel
-    Marktsegment: infrabouw
-    Uitvoering: 2014
-    Toegepaste technieken: saneren, handmatig repareren, spuitbeton, coaten
-    MVO/duurzaamheid: renoveren in plaats van complete vervanging

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug