1 juli 2020

Betonrenovatie vaker als alternatief

Betonrenovatie vaker als alternatief

Allereerst hoop ik dat u en uw naasten in goede gezondheid verkeren.
We kunnen, nu de coronamaatregelen verder zijn versoepeld, weer vooruit kijken en we krijgen meer ruimte om te doen wat we voor ogen hebben. 

Boven verwachting

Met inachtneming van de RIVM-richtlijnen heeft de betonreparatiebranche door kunnen draaien in de afgelopen periode, op verschillende terreinen zelfs boven verwachting. Projecten zijn in een versnelling gekomen. Kantoorgebouwen waren immers minimaal bezet, de drukte op de weg en het spoor was een stuk minder, een goede aanleiding om projecten (eerder) te starten zonder te veel overlast voor de gebruikers.
De zorg voor de bouwsector ligt verder in de toekomst. Hoe reageert de industrie, welke budgetten komen beschikbaar voor spoor en infra? Onder het motto ‘waardeer het, repareer het’ zal renovatie wellicht vaker als alternatief worden gekozen. Als dat wordt gerealiseerd door professionele bedrijven met vakmannen in dienst is dat een uitstekende keus. 

Seminar begin 2021

Als gevolg van de coronacrisis hebben we het seminar 'duurzaam ontwikkelen, bouwen en onderhouden van parkeergarages' uit moeten stellen. Bij dit seminar gaat het om interactie. We plannen het seminar in het begin van 2021 zodat dit zeker in uw agenda gaat passen. Uw aanwezigheid zullen we zeer waarderen.

Opleidingen

De expertise op het betonreparatievlak houden we op peil door nascholing van onze BetonOnderhoudsKundigen en Middenkader personeel. Deze nascholing is inmiddels weer gepland voor het najaar en is toegankelijk voor alle gecertificeerde betonreparatiebedrijven. 
Via de Stichting OtBS leiden we ons uitvoerend personeel op tot vakmensen. Neemt u eens een kijkje op de nieuwe website van OtBS die binnenkort live gaat, www.stichtingotbs.nl, en meldt alvast uw leerlingen aan voor het nieuwe opleidingsjaar.

(Internationale) samenwerking

Samenwerken in de keten is belangrijk om constructieve veiligheid te borgen en kwalitatief op een hoger niveau te komen. We onderzoeken daarom onder andere de aansluiting bij het platform European Association for Construction Repair, reinforcement and Protection, ACRP, opgezet naar aanleiding van het bezwijken van de Morandibrug in Italië. Het platform heeft als doel een Europees kader te scheppen voor constructieve veiligheid van infrastructuur en gebouwen.
Ook binnen Nederland zoeken we meer synergie door samen te werken met aanpalende organisaties zoals de VLB (Vereniging van Leveranciers van Betonreparatie- en Beschermingsmiddelen). Voor kwaliteit zijn we tenslotte op elkaar aangewezen. 

Paul Lange
Voorzitter VBR

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief