Pagina afbeelding

Risicogestuurd Beheer en Onderhoud

05-11-2015

In de tweede helft van dit jaar vonden en vinden veel bijeenkomsten plaats waarbij het repareren en onderhouden van betonconstructies centraal staat. Zo organiseerde de VBR op 25 september een lunchbijeenkomst rondom het thema: Risicogestuurd Beheer en Onderhoud van betonconstructies in de infrastructuur. In drie interessante presentaties werd duidelijk gemaakt dat reparatie en onderhoud van civiele betonconstructies op een andere wijze tot stand kan komen dan lange tijd gebruikelijk was. Door uit te gaan van strategische overwegingen van de opdrachtgever kan op heel andere wijze naar oplossingen voor schade worden gekeken. Risico gestuurd inspecteren en nieuwe contractvormen, variërend van UAV-GC contracten tot ontzorgingscontracten, kwamen daarbij aan de orde.

Betondag, donderdag 19 november in Rotterdam
Tijdens de Betondag in De Doelen in  Rotterdam op 19 november aanstaande zullen deze interessante lezingen worden herhaald  (Van Capellenzaal 11.30 uur). U bent daarbij natuurlijk van harte welkom en wij nodigen iedereen ook graag uit bij de VBR stand op de 1e verdieping om over deze en andere interessante onderwerpen nader van gedachten te wisselen.

Betonreparatiemiddag Noord, woensdag 25 november in Assen
Op 25 november organiseert de VBR samen met de Betonvereniging Kring-Noord in Assen de tweejaarlijkse Betonreparatiemiddag. Tijdens deze middag staat de vraag centraal wat de invloed is van aardbevingen op bestaande betonconstructies en op welke wijze eventueel noodzakelijke reparaties of versterkingen kunnen plaatsvinden.

De VBR stimuleert    
De VBR stelt zich ten doel deze belangrijke onderwerpen voortdurend onder de aandacht te brengen van alle relevante marktpartijen. Daarmee stimuleren wij hen actief mee te doen aan het creëren van slimme, innovatieve oplossingen die bijdragen aan een veilige(r) woon- en werkomgeving en een goede, betrouwbare infrastructuur.

De meerwaarde van de VBR bedrijven
Het is daarom niet vreemd dat steeds meer opdrachtgevers de meerwaarde van de VBR-bedrijven ontdekken en hun betonproblemen bij voorkeur bij VBR gecertificeerde bedrijven neerleggen.

Peter Nuiten
Voorzitter VBR

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug