Pagina afbeelding

Samenwerken loont!

04-11-2016

Uitdelen van schouderklopjes gebeurt eigenlijk veel te weinig, maar ik wil dat deze keer toch even doen. In een zeer korte tijd is immers door vertegenwoordigers van de VLB, Vabor en VBR een herziene CUR-aanbeveling 119 voor het Injecteren van scheuren en holtes in beton samengesteld. Na een eerste open discussie over de problemen en bezwaren die er kleefden aan de vorige versies was er snel consensus over de vorm en inhoud van CUR aanbeveling 119. Gesteund door de wens om deze aanbeveling nog vóór de Betondag te kunnen integreren in de eveneens nieuwe BRL 3201 is er hard gewerkt om dit in een korte tijd voor elkaar te krijgen. Eens temeer is hiermee bewezen dat samenwerken loont! Chapeau heren!

Nieuwe BeoordelingsRichtLijn betonreparatie
Op de Betondag zal daardoor ook de nieuwe BRL 3201 volop in de spotlights staan. Tijdens de lezingencyclus van het Platform Betononderhoud (van 11.00 tot 13.00 uur in de Van Capellenzaal) zullen Dick Stoelhorst (voorzitter van het gezamenlijk College van Deskundigen) en Maarten Swinkels (namens de betrokken certificatie-instellingen) hier uitgebreid op ingaan. Door Corné van der Steen, auteur van de CUR aanbevelingen 118 en 119, zal vervolgens aan de hand van praktijkvoorbeelden worden toegelicht wat 'constructief repareren' inhoudt, een nieuw begrip in deze regelgeving waarvoor bedrijven zich binnenkort ook apart kunnen laten certificeren.

Intelligent betononderhoud
Veel vernieuwing dus in onze dynamische branche. Dat laten we op de Betondag ook nog eens zien als drie VBR-bedrijven aansluitend op bovengenoemde lezingen vertellen hoe zij het begrip  'intelligent betononderhoud'invullen. Ik kan iedereen aanraden om daarom donderdag 17 november in De Doelen in Rotterdam tussen 11.00 en 13.00 uur bij de Van Capellenzaal binnen te lopen. 

Graag zie ik u 's middags bij de VBR-stand op de Betondag terug om onder het genot van een hapje en drankje over deze intigrerende onderwerpen verder te praten. De VBR-bedrijven staan u daar graag te woord.

Peter Nuiten
voorzitter Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven VBR

 

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug