Pagina afbeelding

Samenwerking

08-06-2012

De opdrachtgever aan het woord

In onze vorige digitale BetonReview brachten we de renovatie van de seniorenappartementen aan de Pijlstraat in Gorinchem voor het voetlicht. Toen was de aannemer, VBR-lid Rendon, aan het woord. Nu is het de beurt aan Cees Verkaik, werkvoorbereider/opzichter planmatig onderhoud van woningcorporatie Poort6.

“Het flatgebouw kampte met lekkages die veel overlast gaven en in het verleden niet goed verholpen zijn. Kleine reparaties waren niet afdoende. Toen hebben we besloten de lekkages structureel aan te pakken en Rendon ingeschakeld.”

Bouwteam
In 2010 voerde Rendon een proef uit die bewees dat er een ingrijpende, maar afdoende oplossing van het probleem mogelijk was. Daarbij zouden de vochtproblemen aangepakt worden en de constructie worden verbeterd.

Cees Verkaik, die al 25 jaar bij de corporatie werkzaam is, zegt: “We hebben direct voor Rendon gekozen. Ik weet van huis uit wat ik aan Rendon heb. Ze hadden de proef goed gedaan. Na een offerte en onderhandelingsperiode waren we er snel uit. Eigenlijk is dit een bouwteamconstructie. Dat heeft prima gewerkt.”

Het project liep geheel volgens plan. Er is in oktober 2011 gestart en een klein half jaar hard doorgewerkt. “Het had misschien iets sneller gekund als we niet die strenge vorstperiode hadden gehad. Bij de zeer lage temperaturen vonden we het niet verstandig om te coaten of te kitten. De kwaliteit staat immers voorop. Die twee weken uitloop namen we voor lief. We zijn tevreden met het project.”

Niet voor elke aannemer weggelegd
Verkaik denkt dat de bewoners weinig overlast van de ingreep hebben gehad. “Door privacyschermen weg te halen aan de balkonzijde werd een ‘galerij’ gecreëerd. We hadden twee woningen leeg gehouden, zodat je van de ene kant van het gebouw naar de andere kant kon komen. Zo bleven de overige woningen vrijwel altijd toegankelijk.” Hij besluit: “Een reparatie als deze is specialistisch werk. Dit kan niet iedere aannemer. Afgezien van de technische prestatie zijn we heel blij met Rendon omdat ze het zo goed hebben gedaan."

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug