Pagina afbeelding

Studiemiddag “Is mijn galerij of balkon wel veilig genoeg?”

08-10-2013

Terugblik en Downloads

Tijdens de drukbezochte studiemiddag  “Is mijn galerij of balkon wel veilig genoeg?” in Zonnestraal te Hilversum werden door professionals een aantal lezingen gegeven die betrekking hebben op dit actuele vraagstuk. De middag stond onder leiding van Gerrit Breeman, Directeur Volkshuisvesting Gemeente Arnhem.                            
Op de VBR-website hebben wij van een viertal lezingen de downloads voor u geplaatst.

De lezing van Martin de Jonker van SGS Intron behandelde de schademechanismen die kunnen voorkomen bij doorgaand gewapende galerijvloeren. Waar moet men op letten tijdens inspectie en wat zijn de risicio’s? Tevens gaf hij uitleg over de recent uitgekomen CUR aanbeveling 248 over de beoordeling van dergelijke constructies. Download hier.

Simon Wijte van Bureau Hageman ging tijdens zijn lezing dieper in op de constructieve risico’s bij doorgaande galerijvloeren. Download hier.

Bart van der Woerd van Practice-engineering en voorzitter van de VBR ging in  op de vraag hoe de opdrachtgever komt tot een verantwoorde keuze van de (onder)aannemer die voor de reparatie van het beton zorg draagt. Tevens geeft hij een overzicht van de regelgeving op het gebied van betonreparatie en de positie van de gecertificeerde aannemer in dit proces. Download hier.

Rob Polder van de TU Delft besprak mogelijke preventieve maatregelen aan doorgestorte galerijvloeren door middel van Kathodische Bescherming. Download hier.

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug