Pagina afbeelding

The sky is the limit....

03-07-2017

Toen mij drie jaar geleden werd gevraagd wat mijn ambities waren als nieuwe VBR-voorzitter hoefde ik niet lang na te denken. De snelle veranderingen in de markt, waarbij samenwerken steeds belangrijker wordt, stellen ook andere eisen aan gespecialiseerde bedrijven op het gebied van het repareren en beschermen van betonconstructies. Juist die verandering boeit mij nog steeds enorm: traditioneel vakmanschap aan de ene kant versus de procesgerichtheid van de klant aan de andere kant. Het samenbrengen van die twee werelden is voor een voorzitter een uitdagende klus.

Samenwerken met anderen

Met genoegen heb ik de afgelopen drie jaar gemerkt dat het ook leuk is om samen aan iets te werken en successen met elkaar te behalen. De introductie van nieuwe regelgeving in ons vakgebied (CUR 118) en de geheel vernieuwde certificatieregeling (BRL 3201) kwamen tot stand omdat adviseurs, leveranciers en reparatiebedrijven eendrachtig met elkaar en met verschillende andere vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven doelgericht aan de totstandkoming ervan hebben gewerkt.  Het opzoeken van het overleg met andere organisaties, zoals Bouwend Nederland en de Vexpan, heeft tot interessante nieuwe kennisdelingsprojecten geleid.

Samenwerken binnen de VBR

Ook samenwerking binnen de VBR zelf heeft interessante ontwikkelingen opgeleverd. Het werken met standaard formulieren op tablets, het overleggen over de wijze van efficiënte personeelswerving en het aanbieden van nieuwe diensten, zoals het juridisch en constructieve adviesloket, zijn daarvan aansprekende voorbeelden.

Ambitie

Voor betonreparatiebedrijven wordt het daarmee steeds aantrekkelijker om lid van de VBR te blijven of om dat zo snel mogelijk te worden. Het is goed om te zien dat het aantal geïnteresseerde nieuwe leden weer aan het toenemen is. De ambitie om dit in ons lustrumjaar in 2018 met tenminste 20 serieuze leden te kunnen vieren, gaat volgens mij helemaal uitkomen.

Mogelijk wat onmogelijk werd geacht

Samen met de VABOR, de VLB, het LSVB en het Kenniscentrum Kathodische Bescherming zullen we in november op de Betondag op het Betononderhoudspaviljoen gezamenlijk ‘acte de presence’ geven; iets wat drie jaar geleden nog absoluut onmogelijk werd geacht. We zullen daar laten zien dat het echt leuk is om in deze branche te werken.

Peter Nuiten
Voorzitter VBR

 

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug