Pagina afbeelding

Uitnodiging voor de VBR Lunchbijeenkomst ‘Nieuwe oplossingen voor het vergroten van de constructieve veiligheid van galerijvloeren.’

16-03-2015

Woensdag 15 april 2015 in:
‘Green Village’
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein

Ontvangst vanaf 12.00 uur.
Lunch 12.30 -13.00 uur. Einde van de bijeenkomst ca 14.30 uur.

Deze lunchbijeenkomst is bestemd voor Woningcorporaties, Vastgoedbeheerders, Ingenieurs- en Adviesbureaus.

De afgelopen jaren is een aantal uitkragende galerijvloeren van woongebouwen afgebroken en neergestort. Dit gaf hevige verontrusting bij bewoners en gebouweigenaren.
In de CUR publicatie 248 “Constructieve veiligheid van uitkragende galerijplaten” is vervolgens een inspectieprotocol opgesteld voor de beoordeling van de constructieve veiligheid van soortgelijke woongebouwen.
Deze wooncomplexen zijn op hun constructieve veiligheid beoordeeld.
Onveilige situaties zijn in kaart gebracht en er zijn tijdelijke maatregelen  genomen. Inmiddels is ook een aantal symposia aan dit onderwerp gewijd.

De problemen zijn dus in kaart gebracht, maar nu de oplossingen! De VBR bedrijven kunnen deze bieden en tonen u de nieuwste ontwikkelingen!

Het Programma

12:00 tot 13:00 uur: Ontvangst en lunch

13:00 uur: Start programma

Inleiding door Ir. Peter Nuiten, voorzitter van de VBR.

Stand van zaken. Overzicht van mogelijke oplossingen.   
Presentatie door ing. Mark Verbaten van Adviesbureau ABT te Velp en Delft.
Ervaringen die zijn opgedaan aan de hand van vele inspecties en de verschillende oplossingen die zijn ontwikkeld om de draagkracht van uitkragende galerijvloeren te herstellen. Voor- en nadelen worden nader belicht.
Technische achtergrond van het VVUV- systeem. Wat is koolstoflijmwapening? Bespreken van het traject van proefbelasten en de resultaten daarvan.

Het VVUV-systeem, een innovatieve versterking voor galerijvloeren!
door ing. Henk Tasma van  Betononderhoudsbedrijf Vogel bv te Zwijndrecht.
De werkwijze bij het VVUV-systeem: Vanaf de voorzijde van de galerijplaten worden 2 tot 2,5 meter lange gaten horizontaal door de galerij- of balkonplaat geboord tot in de betonnen woningvloer van het appartementengebouw. In de geboorde gaten wordt een carbonwapening aangebracht die een constructieve verbinding vormt tussen de betonnen gebouwconstructie en de galerijvloer.Het  VVUV- systeem biedt een veilige en duurzame versterking, met minimale overlast voor de bewoners en is niet zichtbaar aan het oppervlak van het beton.

Effectieve versterking met het gerenomeerde Freyssinet voorspansysteem
door ing. Ruud Meijer van Tebecon bv
Twee systemen die specifiek aan de orde komen zijn:
- Het actief versterken met het Foreva bonded monostand systeem (inwendig)
- Het actief versterken met het Foreva Freyssibar systeem (uitwendig)
Dankzij Freyssinet voorspantechnieken is het mogelijk om de effectiviteit van  achteraf aangebrachte versterkingsmaatregelen aanzienlijk te verhogen. In veel gevallen betekent dit dat de omvang van de maatregelen beperkt kan blijven. Dat blijkt ideaal voor balkon- en galerijplaten waar de ruimte voor het aanbrengen van een versterking vaak beperkt is. Aan de hand van enkele voorbeelden wordt getoond hoe deze actieve versterking op veilige en duurzame wijze wordt geïntegreerd in de bestaande constructie. Dit varieert van fraai vormgegeven externe systemen tot volledige weggewerkte onzichtbare versterkingen.

Vragen en discussie.

Dit ‘versterkende’ en innovatieve programma mag u niet missen!

Deelnemen?

De kosten van deelname incl. lunch bedragen € 75 excl. BTW per persoon.

Interesse? Dan kunt u zich hier aanmelden.

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug