Pagina afbeelding

Ultrahogesterktemortel verenigt kwaliteiten traditionele producten

29-06-2015

Met het revolutionaire product REFOR-tec van leverancier Technochem presenteert Balm Betonreparatie een vezelversterkte ultrahogesterkte betonmortel om betonnen constructiedelen te repareren dan wel te versterken.

REFOR-tec vindt haar toepassing veelal in parkeergarages met acute problemen van constructieve aard. Bestaande parkeergarages, soms slechts een tiental jaren oud, zijn niet altijd aangepast aan de laatste eisen. Denk alleen maar aan de strengere veiligheidseisen op het gebied van brandveiligheid.
Door het omhullen van kolommen en balken en het overlagen van vloeren met deze hoogwaardige mortel, krijgt een betonconstructie een grotere sterkte en een grotere brandveiligheid. Met slechts enkele centimeters overlaging kan de sterkte van de bestaande vloer worden verdubbeld. In het Erasmus MC is de parkeerbelasting verhoogd door middel van een laag van slechts anderhalve centimeter.

Werk voor specialisten
REFOR-tec bestaat uit cement, microsilica, water met speciale toevoegingen en met messing omhulde staalvezels – vijftien millimeter lang en 0,18 millimeter in doorsnede. Door het mengen van de componenten ontstaat een dikke vloeibare massa, die gietbaar is maar niet te verpompen. REFOR-tec is een kwaliteitsproduct dat door specialisten moet worden aangebracht. De verhouding van de grondstoffen luistert erg nauw. Na het mengen van de grondstoffen resteert ongeveer een uur verwerkingstijd. De cementsteen is snelhardend en zo dicht, dat de carbonatatie na vijftig jaar slechts ongeveer twee millimeter bedraagt. Na 24 uur bereikt de mortel al een druksterkte van 48 N/mm².

REFOR-tec biedt nieuwe mogelijkheden bij herstel van betonconstructies!

 

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug