Pagina afbeelding

Vloer distributiecentrum snel en innovatief hersteld

27-10-2016

VBR bedrijf SealteQ West herstelde een compleet doorgescheurde staalvezelvloer in een van de grotere distributiecentra in Nederland.
Dat moest in heel korte tijd gebeuren om het logistieke proces zo min mogelijk te verstoren.
Daarnaast waren er eisen op het gebied van vlakheid, stofbelasting, etc.

De engineering van het project is door SealteQ zelf ter hand genomen. Voor de constructieve doorrekening en controle is de hulp ingeroepen van adviesbureau Hageman.

Andere aanpak
In plaats van het maken van een complete dilatatie in de gescheurde vloer koos SealteQ West juist voor een versterking van de totale vloerstrook.
Na het inzagen en stofarm uitfrezen van de vloerbreedte van 2,5 m tot een minimale diepte van 60 mm zijn onderin de vloer, na dieper inzagen, zware koppelstaven, gecentreerd op de scheur, aangebracht.
Bovenin in de vloer zijn stekeinden aangebracht tot over de koppen van de poeren en is een wapeningsnet verankerd aan de ondergrond.
Het geheel is vervolgens nauwkeurig en gecontroleerd aangestort met een zeer snelle staalvezelmortel, vlak afgewerkt en vervolgens vol en zat ingezand en langdurig nat gehouden.
De dag erop is de vloer vlak geschuurd.

Supervlak
Het resultaat was een supervlakke en volledig (krimp-)scheurvrije hoog belastbare bedrijfsvloer. De zware transporten konden er weer overheen binnen één week!

Projectinformatie
Project: Constructief vloerherstel distributiecentrum
Plaats: Waalwijk
Marktsegment: Utiliteitsbouw
Uitvoering: augustus 2016
Aannemer: Sealteq West
Toegepaste technieken: constructief betonherstel
Bijzonderheden: innovatief met eigen engineering, kostenbesparend, weinig overlast voor de gebruikers
MVO/duurzaamheid: toepassing van giet- en mengtechniek met minder fysieke belasting  en veel minder sloopwerk en herstelwerk dan bij de traditionele aanpak.

 

Selecteer uw VBR-betonreparatiebedrijf


<< Ga terug