Pagina afbeelding

Herstel rioolput in Nuenen

VBR-bedrijf Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten heeft onlangs herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de rioolput langs de Europalaan in Nuenen.

Opdrachtgever

Waterschap De Dommel

Plaats

Nuenen

Aannemer

Gebr. Van Kessel Speciale Techieken en Producten

Marktsegment

Infra- en civiele bouw

Hoofdtechniek

Overige technieken, KB en lijmwapening

Bijzonderheden

Deze methode is zeer snel uit te voeren, plaatsen kan binnen een dag; overlast wordt dan tot een minimum beperkt.

Uitvoering

2018

MVO / duurzaamheid

Verlenging levensduur met minimaal 50 jaar. Alle toegepaste materialen zijn herbruikbaar.

Beschrijving

VBR-bedrijf Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten heeft onlangs herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de rioolput langs de Europalaan in Nuenen. Deze opdracht werd gegund door Waterschap De Dommel, dat dagelijks zorgt voor schoon, voldoende en veilig water in Midden-Brabant en dus ook in onder andere de regio Eindhoven.

Tijdens een periodieke inspectie van een rioolleiding werd betonschade geconstateerd aan de riool-verzamelput die het rioolwater transporteert van het gemeentelijk riool naar de rioolwaterzuivering aan de Van Oldenbarneveltlaan in Eindhoven.

Na het verkrijgen van de opdracht begon Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten direct met de voorbereidende werkzaamheden. Voorafgaand aan het werk werd een LEAN-sessie gehouden. De put is tijdelijk buiten gebruik gesteld en het rioolwater met een tijdelijke overpompinstallatie omgeleid.

Put-in-put

De beste oplossing in dit soort gevallen is om een nieuwe put te plaatsen. Helaas was dit technisch niet mogelijk. Daarom is gekozen voor de put-in-put-methode en is een nieuwe, iets kleinere put in de bestaande put geplaatst. Vanwege de afmetingen van de nieuwe put (4,5x4,5x6m) is ervoor gekozen om deze prefab in een fabriek te laten maken en vanuit daar te vervoeren naar de locatie. Het voordeel hiervan is dat de put onder de juiste omstandigheden kon worden gemaakt en dat de bouwtijd zou worden verkort.

De oplevering van dit project heeft inmiddels plaatsgevonden. De put heeft nu weer een levensduurverwachting van minimaal 50 jaar.