Renovatie parkeerdek P&R Slinge te Rotterdam

 • Om schade aan de betonconstructie te voorkomen, brengt Neston Betonconservering een waterdichte, duurzame en slijtvaste afwerklaag aan op het parkeerdek met een afmeting van maar liefst ca. 11.000 m2.
 • OpdrachtgeverGemeente Rotterdam
 • PlaatsRotterdam
 • Aannemer Neston Betonconservering
 • MarktsegmentWoningbouw, Utiliteitsbouw
 • BetonreparatietechniekenOverige technieken, KB en lijmwapening
 • Toelichting op project

  Het parkeerdek telt ca. 400 parkeerplaatsen en wordt vooral gebruikt door mensen die werkzaam zijn in de stad Rotterdam en hun auto buiten de stad parkeren.

  Het parkeerdek is afgewerkt met een gietasfalt. Op diverse plaatsen is de bestaande afwerklaag weggesleten, zijn er gaten ontstaan in de bestaande afwerking en liggen er vele losse ‘grintdelen’ op het dek. Daarnaast is het dek niet waterdicht afgewerkt. Nu niets doen en afwachten zou op termijn een aanzienlijke schade aan de betonconstructie tot gevolg kunnen hebben.

  In opdracht van de gemeente Rotterdam verwijdert VBR-bedrijf Neston de bestaande afwerking in zijn geheel en brengt een duurzame en slijtvaste nieuwe afwerking aan.

  Songfestival

  Een van de eisen is dat 80% van de parkeerplaatsen in gebruik moeten blijven tijdens de renovatie.
  Besloten is om de werkzaamheden in vijf fasen op te splitsen om aan deze eis te voldoen, zonder dat de productiesnelheid in het geding zou komen.
  Begin januari 2020 is gestart met het verwijderen van de bestaande afwerklagen; hoe kouder het is, hoe gemakkelijker is het om het asfalt te verwijderen.
  Toen nog onwetende van de coronacrisis, was de andere uitdaging het parkeerdek in mei 2020 gereed te hebben omdat het dan compleet gereserveerd was voor bezoekers aan het songfestival dat dan zou plaatsvinden.

  Extra voorbehandeling

  Kort na de start van de werkzaamheden werd geconstateerd dat onderliggende betonnen constructie nog niet geschikt was voor het aanbrengen van een nieuw coatingsysteem. 
  Na verschillende proeven gaf de opdrachtgever akkoord op het aanbrengen van een extra voorbehandeling om de ondergrond geschikt te maken voor het nieuwe coatingsysteem. 

  Afgesloten

  En toen kwam het coronavirus. Gelukkig konden de werkzaamheden, rekening houdend met de RIVM-maatregelen om verantwoord te kunnen werken, ‘gewoon’ doorgaan.
  Het songfestival ging niet door, zo werd bekendgemaakt, en veel gebruikers van het parkeerdek werken thuis. Daarom is het parkeerdek nu geheel afgesloten. Neston is volop aan het werk. De eerste fase is inmiddels gereed. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief-->
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief