Pagina afbeelding

Projectengalerij

Overtuig uzelf van de kennis en kwaliteit die de gecertificeerde VBR-bedrijven in huis hebben met het overzicht van uitgevoerde projecten.

Het gaat vaak om meer dan het repareren van beton alleen. VBR-bedrijven blinken uit in het aanbieden van constructieve oplossingen en in het managen van processen. Zij pakken projecten multidisciplinair aan en geven de opdrachtgever het vertrouwen dat zij hun zaken goed geregeld hebben.

De projecten zijn geselecteerd op marktsegment en op technieken.

Kies uw marktsegment of één van de betonreparatietechnieken en bekijk de uitgebreide projectengalerij.

Herstel turfmarktbrug met kathodische bescherming

Traditioneel betonherstel lag niet voor de hand. Daarom is geadviseerd om kathodische bescherming (hierna kortweg KB genoemd) toe te passen. KB voorkomt corrosie van het staal, ongeacht de aanwezigheid van chloriden, dan wel carbonatatie.

Betonreparatie ornamenten Hervormde Kerk

De hervormde kerk in Almkerk koos voor Rendon als partner voor de betonreparaties aan de gebogen ornamenten in de gevel van hun hun kerk.

Herstel rioolput in Nuenen

VBR-bedrijf Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten heeft onlangs herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de rioolput langs de Europalaan in Nuenen.

Renovatie momumentale Citroëngebouwen

In opdracht van vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest worden thans de iconische Citroëngebouwen aan het Stadionplein in Amsterdam geheel gerenoveerd. VBR-bedrijf Rendon Onderhoudsgroep zorgt voor versterking van de draagconstructie.

Renovatie Heuvelpoortgarage Tilburg

De Heuvelpoort Parkeergarage ligt midden in het centrum van Tilburg. De grootste uitdaging was om de overlast voor bezoekers en bewoners tijdens de renovatie zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast was tijd van belang omdat diverse parkeerniveaus weer zo snel mogelijk toegankelijk moesten zijn. VBR-bedrijf Tebecon ging deze uitdagingen aan.

Vitens' reinwaterkelder kan weer jaren mee dankzij coating

Drinkwaterbedrijf Vitens was toe aan de renovatie van een reinwaterkelder in Lelystad. GMB Services zou de kelder aanvankelijk alleen aan de buitenkant renoveren, maar uiteindelijk werd ook de binnenkant grondig aangepakt. Mede dankzij de nauwe samenwerking met Sika, die het coatingsysteem leverde, kan de reinwaterkelder weer een flinke tijd mee.

Renovatie Rijksmonument Maastunnel Rotterdam

In juli 2017 is begonnen met de grootschalige renovatie van de 75 jaar oude Maastunnel. Dat is hard nodig, want onder andere het beton van de tunnelvloer is ernstig aangetast. Ook moet vanaf 2019 voldaan worden aan de nieuwe Wet Tunnelveiligheid. VBR-bedrijf Servicis neemt de betonrenovatiewerkzaamheden voor haar rekening.

Renovatie creatieve hotspot van Amsterdam

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam; een locatie om zuinig op te zijn! VBR-bedrijf SealteQ Ivacon werkt mee aan de restauratie.

Innovatief herstel vloer distributiecentrum

VBR-bedrijf SealteQ West herstelde een compleet doorgescheurde staalvezelvloer in een van de grotere distributiecentra in Nederland. Dat moest in heel korte tijd gebeuren om het logistieke proces zo min mogelijk te verstoren.

Levensader UMC Utrecht hersteld

Het UMC te Utrecht zag zich bij de aanleg van de Uithoflijn geconfronteerd met een groot probleem. VBR bedrijf SealteQ West ging de uitdaging aan om voor een adequate oplossing te zorgen.

Spuitbeton vormt eremuur

Steeds meer architecten ontdekken de creatieve mogelijkheden van spuitbeton constructies. Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe eremuur van Nationaal Ereveld Loenen. VBR-bedrijf Batec werkte aan het project mee.

Diezebrug in de A59 in recordtempo hersteld

Vier uur nadat aannemer SealteQ West 46 ton krimparme en staalvezelversterkte betonmortel aanbracht op de Diezebrug bij Den Bosch kon het vrachtverkeer er weer overheen rijden.

Flatgebouw Klieverink in Amsterdam-Zuidoost in de steigers

De vier flatgebouwen van De Key met in totaal zo’n vijfhonderd woningen in de zogeheten K-buurt in Amsterdam-Zuidoost krijgen een grote onderhoudsbeurt. Vorig jaar is Kouwenoord al aangepakt. Nu is Klieverink aan de beurt. De komende twee jaar volgen Kempering en Klarenbeek.

Upgrading parkeergarage De Heus Barneveld

Parkeergarage De Heus kampte met lekkages en beschadigingen in zowel de vloer als de wanden. De goot functioneerde niet goed en ook de dilatatievoegen vertoonden mankementen. Mede door de vloerschade en de lekkages was de garage ook in esthetisch opzicht flink achteruitgegaan. SealteQ West b.v. kreeg opdracht de garage een grondige opknapbeurt te geven.

SealteQ Ivacon heeft iets met eilanden

Al eerder renoveerde Ivacon forteiland Pampus. Nu is de expertise van Ivacon ingezet voor de consolidatie van het Vuurtoreneiland, een eilandje gelegen in het IJmeer nabij Durgerdam.

Groot onderhoud aan Rietveldwoningen gedurende vier jaar

In de wijk Hoograven te Utrecht wordt door VBR bedrijf Sealteq Ivacon groot onderhoud gepleegd aan de 388 Rietveldwoningen over een periode van circa vier jaar. Dit vergt veel overleg en strakke planningen.

Vloer distributiecentrum snel en innovatief hersteld

VBR bedrijf SealteQ West herstelde een compleet doorgescheurde staalvezelvloer in een van de grotere distributiecentra in Nederland. Dat moest in heel korte tijd gebeuren om het logistieke proces zo min mogelijk te verstoren. Daarnaast waren er eisen op het gebied van vlakheid, stofbelasting, etc.

Nachtrust voor bewoners Boskoop

De N207 tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop bestaat uit 15 meter lange betonplaten die elk ondersteund worden door 4 kespen. De weg is in 1954 gerealiseerd door de gehele constructie, platen en kespen, in het werk te storten. Ter plaatse van de dilatatie is speling ontstaan tussen de platen en kespen. De speling resulteert in geluidsoverlast van langsrijdend verkeer. Vooral het toenemende vrachtverkeer door de nieuwe containerterminal in Alphen a/d Rijn bezorgen bewoners in de nabijheid van de weg slapeloze nachten.

Ivacon consolideert Vuurtoreneiland

Al eerder renoveerde Ivacon forteiland Pampus. Nu is de expertise van Ivacon ingezet voor de consolidatie van het Vuurtoreneiland, een eilandje gelegen in het IJmeer nabij Durgerdam.

Vliegensvlug herstel constructieve veiligheid galerijen

Vogel herstelt de constructieve veiligheid van de galerijen van 26 complexen van Woonplus in Schiedam en slaagt erin het project binnen één jaar af te ronden.

Onderhoud John Frostbrug Arnhem

Het rijksmonument John Frost brug was hard toe aan onderhoud, nodig om verdere degradatie van en schade aan de brug te voorkomen.VBR-bedrijf Batec klaarde de klus.

Nieuwe vloeren voor Veerkarton in Assendelft

VBR-bedrijf SealteQ Ivacon herstelde te vloeren, met kwaliteit en in record tempo

Nieuwe omloopranden voor- en nabezinktanks RWZI Brabantse Delta

Waterschap Brabantse Delta heeft een aantal rioolwaterzuiveringen die aan renovatie toe zijn. GMB Services zorgt onder andere voor nieuwe omloopranden op voor- en nabezinktanks.

Kunstig spuitbeton voor C-City Kerkrade

In Kerkrade verrijst museumkwartier C-City; techniek, wetenschap, design en de wereld bij elkaar in één museumkwartier. Mertens b.v. uit Weert kreeg opdracht tot de bouw van C-City. VBR bedrijf edilon)(sedra Contracting bracht kunstig spuitbeton aan op het zogenaamde ‘earth center’

Spuitbeton voor viaduct in Vlissingen

De Provinciale Sloeweg zorgt voor de ontsluiting van Vlissingen. Boskalis werkt aan verdubbeling van deze weg. Eén van de onderdelen van dit werk is de realisatie van een nieuw viaduct, in het verlengde van het bestaande viaduct. edilon )(sedra Contracting bracht spuitbeton aan.

Renovatie van 25 kunstwerken in provincie Gelderland

In opdracht van de provincie Gelderland renoveerde het VBR-bedrijf Salverda 25 kunstwerken.

Constructieve veiligheid galerijplaten weer op orde

n 2011 bezweken galerijplaten van de Antillenflat in Leeuwarden. Woningbouwvereniging Staedion heeft naar aanleiding van dit incident onderzoek laten uitvoeren naar vergelijkbare complexen in haar bezit. Voor de 150 appartementen aan het Isabellaland in de Haagse wijk Mariahoeve werd geadviseerd om (direct) maatregelen te nemen omdat er sprake was van te laag liggende wapening i n de galerijplaten. Hemubo betontechniek kwam direct in actie.

Brandwerende beklding Noord/Zuidlijn Amsterdam

VBR-bedrijf Tebecon is ingezet om de brandwerende afwerking in de tunnels en stations van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam aan te brengen.

Vingervoegconstructie voor Maasbrug Venlo

De combinatie BVC, bestaande uit edilon)(sedra contracting en BAM Redubel, heeft de voegovergangen in de A67 Maasbrug Venlo vervangen.

Meer draagkracht voor viaduct

Kunstwerk 17 ligt in de Maastrichterweg in Meerssen en overspant de spoorlijn Maastricht – Heerlen. edilon)(sedra Contracting vergrootte de draagkracht van de brug en voerde renovatiewerkzaamheden uit.

Renovatie Collecteurriool Noordsingel Rotterdam

In Rotterdam ligt een ca. 17 km lange collecteurriool die het afvalwater van de kleinere rioolstelsels afvoert richting de waterzuiveringen. edilon)(sedra Contracting werd ingeschakeld voor de renovatie.

Over de grens: renovatie meelsilo’s in Antwerpen

VBR-lid Batec renoveerde de meelsilo’s van Cargill n.v. in Antwerpen

Zwemparadijs Aqua Mundo ‘De Huttenheugte’ klaar voor de toekomst

Lijmwapening is een specialistische methode om constructies te versterken. Betonreparatiebedrijf Tebecon heeft hiermee in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. De techniek is toegepast in het project Aqua Mundo in het Center Parcs complex ‘De Huttenheugte’.

Na 24 jaar nieuwe galerij- en balkonafwerkingen voor flatgebouwen in Amstelveen

In opdracht van WBV Eigen Haard en Q-Build voert Ivacon B.V. werkzaamheden uit aan de twee flatgebouwen ‘Maarten Luther’ en ‘Mont Blanc’ te Amstelveen.

100 m1 kraanspoor gerenoveerd

VBR-lid edilon)(sedra Contracting renoveerde onlangs 100m1 kraanspoor op het terrein van kolenproducent Enerco in het Limburgse Buchten.

Renovatie 2e Muntsluis: renoveren is vooruitzien

De eerste sluis in Nederland die werd uitgevoerd in beton wordt gerenoveerd door Batec. “En daar zijn wij best trots op”, zegt Erik Smit, directeur van Batec. “Niet alleen omdat wij dit monumentale sluizencomplex civieltechnisch helpen behouden. Maar ook vanwege de cultuurhistorische waarde, die zal stijgen.”

Seniorenflat in Gorinchem grondig aangepakt

De helft van alle woningen in Gorinchem is eigendom van de corporatie Poort6. In maart legde Rendon de laatste hand aan een bijzonder onderhoudsproject.

Renovatie rioolgemaal Maasdam

In opdracht van het Waterschap Hollandse Delta heeft Edilon)(Sedra Contracting het groot onderhoud aan het rioolgemaal aan de Boezemkade te Maasdam uitgevoerd.

Renovatie balkons en galerijen flatgebouwen Breda

VBR-lid Tebecon renoveerde de balkons en galerijen van een zevental flatgebouwen in Breda.

Opknapbeurt loods en laad- en losperrons Maastricht

De oude Van Gend & Loos-loods en de bijbehorende laad- en losperrons op het station in Maastricht waren dringend aan een opknapbeurt toe. Batec voerde de betonreparatie aan het oude pand, eigendom van NS Stations, uit.

Herstel wand fietsenstalling Kloosterwandplein Roermond

VBR-lid edilon)(sedra Contracting loste technische problemen op.

Brug over Ruttense Vaart in Noordoostpolder versterkt

Vlechtwerk van lamellen geeft brug extra draagkracht.

Renovatie Maasbrug Roermond gelegen in de N280

Sinds 4 maart 2013. is de Combinatie Salverda Mourik bezig met het uitvoeren van groot onderhoud aan de Maasbrug in de N280 in Roermond. Opdrachtgever is Rijkswaterstaat.

Winnaar Betonprijs 2012: Zonnestraal

Bij dit project in de categorie Restauratie betrokken: VBR-lid Vogel b.v.

Genomineerd voor de Vitaal Betonprijs 2012: Voormalige cacaofabriek Boon Complex

Bij dit project in de categorie Reparatie betrokken: VBR-lid Ivacon Engineering b.v.

Winnaar Vitaal Betonprijs 2012: Seinhuis Post T

Bij dit project in de categorie Reparatie betrokken: VBR-lid Batec b.v.

Genomineerd voor de Vitaal Betonprijs 2012: Voormalige Tricot Winterswijk

Bij dit project in de categorie Renovatie is betrokken: VBR-lid Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken

Restauratie monumentale fabrieksgebouwen

Nieuwe bestemming voor DRU fabrieksterrein

1100m2 vloerafwerking Ovako

Ovako Wire kabelt weer

Renovatie Kade 5 scheepswerf Képpel Verolme

Kade 5 in de tweede werkhaven van offshore- en scheepsreparatiebedrijf Képpel Verolme in de Rotterdamse Botlek wordt gerenoveerd.

Restauratie Nedinsco gebouw

Kroonjuweel krijgt weer glans: Restauratie Nedinsco gebouw

Herstel brandschade parkeergarage De Appelaar

In oktober 2010 woedde een hevige brand in Parkeergarage De Appelaar in Haarlem. 26 Auto’s op de kelderverdieping brandden volledig uit. Hemubo Betontechniek herstelde de schade.

Groot onderhoud Olympisch Stadion

Het legendarische Olympisch stadion te Amsterdam begint aan haar derde leven. VBR-lid Hemubo Betontechniek renoveert de betonconstructie.

Versterken vloer winkel

Sterke vloer voor Albert Heijn in Hilversum

Renovatie timmerfabriek

Rendon Arkel restaureert de voormalige Timmerfabriek in Vlissingen.

Renovatie rioolgemaal

Nieuwe contractvorm biedt meer zekerheid; 10-jarig onderhoudscontract verzekerd gegarandeerd.

Aanbrengen koolstoflijmwapening, Gebouw Linea Nova

Sinds het jaar 2002 versterkt Vogel betonconstructies met koolstoflamellen; eerst mondjesmaat maar naarmate opdrachtgevers meer bekend raken met het product wordt deze techniek regelmatig toegepast.

Renovatie betonnen schoorsteen Sluisjesdijk

Een gewapend betonnen schoorsteen op het terrein van het slibverwerkingsbedrijf Sluisjesdijk, gelegen aan de Sluisjesdijk te Rotterdam, is onlangs gerenoveerd. De belangrijkste werkzaamheden bestonden uit het repareren en conserveren van beton.

Herstel brandschade winkelcentrum Slangenburg

Op 10 september 2007 woedde een brand aan de Slangenburg te Dordrecht. De volgende ochtend bleek de ravage enorm. VBR-lid Vogel kreeg in 2008 opdracht voor het uitvoeren van herstelwerkzaamheden.

Constructieve versterking Kraanspoor

Modern kantoorgebouw op oude fundering Kraanspoor Amsterdam

Restauratie sanatorium Zonnestraal

Na jaren van verwaarlozing en verval wordt het voormalige sanatorium Zonnestraal te Hilversum gerestaureerd. Eén van de VBR-leden herstelde het beton.

Prehistorische opdracht in spuitbeton

BAM Betontechnieken bouwde een muziekkoepel in de vorm van een op zijn zij gelegen prehistorische pot uit de Swifterbantcultuur (5.300 - 3.400 v. Chr.).

Renovatie parkeergarage Amsterdam-Osdorp

Simpele upgrading parkeergarage mondt uit in totale renovatie met constructieve aanpak.

Zwarte gevels voor Assurantiebeurs

Ten behoeve van de uitbreiding van de Assurantiebeurs in Amsterdam heeft betonreparatiebedrijf Vogel aan de oostzijde van het gebouw gevels in spuitbeton aangebracht.

Renovatie monumentaal woonblok

Vogel brengt het beton weer in goede staat.

Herbestemming kantoorgebouw Amersfoort

Nieuw leven voor kantoorpand Amersfoort. edilon)(sedra Contracting versterkt de vloeren.

Renovatie Spaanse Rooskop

In opdracht van woningbouwvereniging Comwonen werkt SPIE Construction Services mee aan een grootschalig renovatieproject.

renovatie Spuiflat

Lijmwapening met CVK-koolstoflamellen

2 flatgebouwen

‘Install and forget’. Kathodische bescherming met galvanische anodes.

Renovatie balkons

Vrijdragende balkons van 10 m2 met vrij uitzicht naar de kust

Regentesse

De prefab gestorte balkonvloeren van het complex Regentesse te Huizen waren op tegenschot gemonteerd en zijn door Breijer Betonconservering uitgevlakt en afgewerkt.

Renovatie flatgebouwen

Multidisciplinaire aanpak van 2 flatgebouwen achter de duinen in Zandvoort.